Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Υπουργός μίλησε για “αναπόφευκτη αναδιάρθρωση”!

 

19.04.2011ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ


Περίπου σε… αυτοεκπληρούμενη προφητεία τείνει να εξελιχθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας. Όσο το διαψεύδει η Κυβέρνηση, με πιο πρόσφατες τις χθεσινές δηλώσεις του Γιώργου Πεταλωτή, τόσο περισσότερο φουντώνει το θέμα. Συντηρείται, και εν πολλοίς «καπελώνει» τον «οδικό χάρτη» που εξήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο της προηγούμενης εβδομάδας, και στις συνεδριάσεις που ακολούθησαν, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου.
Τα όσα δήλωσε ο Κώστας Σημίτης, μετέφεραν το όλο θέμα σε ακόμη ψηλότερο επίπεδο. Εκεί, χρειάστηκε να επιστρατευθεί ο ίδιος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, από την Ουάσινγκτον όπου βρέθηκε για τη Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, προκειμένου να υπογραμμίσει το πόσο ζημιά κάνει αυτή η συζήτηση.
Σήμερα, στις ελληνικές εφημερίδες δημοσιεύονται ανταποκρίσεις από τη Γερμανία, σύμφωνα με τις οποίες κάποιος εν ενεργεία υπουργός της σημερινής Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, έχει μιλήσει στη «Die Welt», χαρακτηρίζοντας «αναπόφευκτη» την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, προσθέτοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί πλέον «θέμα χρόνου».
Είναι λίγο δύσκολο να έχουν βγάλει οι Γερμανοί από το μυαλό τους μια τόσο σοβαρή είδηση. Επομένως, εκείνο που έχει να κάνει πλέον ο Γιώργος Παπανδρέου είναι να αναζητήσει την «πηγή» μέσα στο δικό του υπουργικό συμβούλιο. Και να προχωρήσει στην επιβολή των αναγκαίων κυρώσεων.

Πηγή:  Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου