Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Άρπαξαν 400.000 € από τον ΔΣΑ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών μπήκε στο στόχαστρο ληστών το απόγευμα της Τρίτης. Δύο άγνωστοι άρπαξαν συνολικά πέντε σάκους με χρήματα, τα οποία, όπως λένε οι πρώτες εκτιμήσεις, αγγίζουν το ποσό των 400.000 ευρώ.

Στις τέσσερις παρά δέκα το απόγευμα, δύο ληστές με απειλή όπλων αφαίρεσαν από τα γραφεία του ΔΣΑ, μεγάλο χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα χρήματα είναι περίπου 400.000 ευρώ.
Όπως λένε τα στοιχεία, οι άγνωστοι περίμεναν να φτάσει το όχημα της χρηματαποστολής, έξω από τα γραφεία του Συλλόγου, στην οδό Ακαδημίας 60.
Την κατάλληλη για εκείνους στιγμή, εισέβαλαν με όπλα και άρπαξαν αρχικά έναν σάκο από τα χέρια του ιδιωτικού φρουρού της εταιρείας σεκιούριτι, στο δεύτερο όροφο, αφού πρώτα άσκησαν βία εις βάρος του.
Στη συνέχεια άρπαξαν ακόμα τέσσερις σάκους από το ταμείο και έσπευσαν να εξαφανιστούν με ΙΧ. Κατά την έξοδό τους χτύπησαν με το κοντάκι του όπλου το θυρωρό και τον τραυμάτισαν ελαφρά. Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας.

Δηλώσεις Προέδρου του ΔΣΑ
Σε δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Γιάννης Αδαμόπουλος, με αφορμή την ληστεία. 
"Με οργή και αγανάκτηση γίναμε σήμερα μάρτυρες ένοπλης ληστείας στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών κατά την οποία υπάλληλοι του συλλόγου μας κρατήθηκαν όμηροι, ενώ ένας εκ των εργαζομένων στο κτίριο τραυματίστηκε σοβαρά.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα θλιβερό γεγονός το οποίο, αν και σύνηθες πλέον στη σύγχρονη ελληνική καθημερινότητα, δεν παύει να μας εκπλήσσει όταν συμβαίνει μέσα στην ίδια μας την οικογένεια, στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης.
Από την πλευρά μας, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον άτυχο εργαζόμενο, ευχόμενοι ταχεία ανάρρωση, είμαστε δίπλα σε όλους τους εργαζομένους μας και ευελπιστούμε στον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Μετά και από αυτό το γεγονός, επιτακτική καθίσταται πλέον η ανάγκη λήψης μέτρων για την αποτελεσματική προστασία του συλλόγου μας, των εργαζομένων του, καθώς και όλων όσι προσέρχονται καθημερινά σε αυτόν.
Προς τον σκοπό αυτό θα κινηθούμε άμεσα, καταθέτοντας σχετικό αίτημα προς τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να παρασχεθεί επιτέλους αποτελεσματική και διαρκής φύλαξη του συλλόγου μας".


Πηγή:  News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου