Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

"Διαρροή" 400 εκατομμυρίων ευρώ

 

Νέα μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου θα θέσει σε ισχύ το υπουργείο Οικονομικών. Η ζημία του Δημοσίου εκτιμάται στα 400 εκατομμύρια ευρώ
Με συγκρότηση ειδικών ομάδων που θα πραγματοποιούν 24ωρους ελέγχους καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου επεκτείνει τη δράση του για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων το υπουργείο Οικονομικών.
Αναμένεται να υπάρξει εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) χημικών προϊόντων (τολουόλη, ξυλόλιο) στα επίπεδα της βενζίνης, να τοποθετηθεί ηλεκτρικό σύστημα αυτόματης καταγραφής βυτιοφόρων αυτοκινήτων σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας και να δρομολογηθεί η εγκατάσταση συστήματος εισροών - εκροών στις δεξαμενές των πρατηρίων.
Οι παρεμβάσεις κατά του λαθρεμπορίου που προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Τα Νέα" θα στοχεύουν σε όλα τα στάδια παραγωγής, εμπορίας, διακίνησης, χρήσης και διάθεσης των καυσίμων και θα αξιοποιούν κάθε εθνικό και ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο.
Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται η συγκρότηση ειδικών ομάδων ελέγχου που θα λειτουργούν 24 ώρες, 365 ημέρες το χρόνο σε περιοχές όπου έχει διαπιστωθεί μεγάλη παραβατικότητα (Προμαχώνα, Εξοχής, Ορμένιου κλπ) και η άμεση χρησιμοποίηση του συστήματος ELENXIS από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και στον τομέα των καυσίμων.
Σε ό,τι αφορά το ναυτιλιακό πετρέλαιο και τον περιορισμό του λαθρεμπορίου, το υπουργείο Οικονομικών θέτει σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία τα δύο νέα σκάφη του ΣΔΟΕ, τα οποία θα ελέγχουν συνεχώς τη διακίνηση ναυτιλιακού πετρελαίου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Πειραιά.
"Είναι υπερβολικό το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και αναμένω όποιον καταθέσει τέτοιους ισχυρισμούς να προσκομίσει την ανάλογη τεκμηρίωση. Υπηρεσιακοί παράγοντες εκτιμούν ότι από το λαθρεμπόριο καυσίμων, η ετήσια απώλεια εσόδων είναι 300-400 εκατομμύρια ευρώ", ανέφερε για το ύψος των εσόδων που χάνει το Δημόσιο από το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Πηγή:  News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου