Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Μετά το Πάσχα η Απόφαση Σκανδαλίδη για την ενοικίαση αγροτεμαχίων ιδιοκτησίας του ΥπΑΑΤ σε αγρότες

 19/4/2011

Μετά το Πάσχα η Απόφαση Σκανδαλίδη για την ενοικίαση αγροτεμαχίων ιδιοκτησίας του ΥπΑΑΤ σε αγρότες
Μετά το Πάσχα πρόκειται υπογραφεί η απόφαση για την ενοικίαση αγροτεμαχίων ιδιοκτησίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με συμβολικό αντίτιμο σε αγρότες. Αυτό ανέφερε χθες, Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκανδαλίδης κατά την διάρκεια εκδήλωσης του ΙΟΒΕ για την παρουσίαση της μελέτης «Αγροτικά Μηχανήματα και Ανταγωνιστικότητα Πρωτογενούς Τομέα». Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη, με την εκμετάλλευση των εκτάσεων αυτών πρόκειται να αυξηθεί κατά 11% ο αριθμός των αγροτικών καλλιεργειών της χώρας μας πράγμα που αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στον αγροτικό κλάδο.
Επίσημα στοιχεία για το ακριβές μέγεθος της περιουσίας του ΥπΑΑΤ σε αγροκτήματα δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά εκτιμήσεις αναφέρουν εκτάσεις 4,5 εκατ. στρεμμάτων. Στη συνέχεια, το υπουργείο θα παραχωρήσει στις περιφέρειες το ψηφιακό αρχείο με τα σαφή όρια κάθε αγροτεμαχίου, διότι σύμφωνα με το υπάρχον δίκαιο αυτές είναι αρμόδιες να κάνουν τις μισθώσεις.
Ακολούθως, κάθε περιφέρεια θα εκδώσει δημόσια πρόσκληση στις περιοχές της (περιφερειακές ενότητες - πρώην νομοί δηλαδή) προς τους ενδιαφερόμενους αγρότες. Σε κάθε περιφέρεια θα γίνει η επιλογή από τα αρμόδια όργανά της στους δικαιούχος, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν οριστεί.
Στόχος των παραχωρήσεων με μισθωτήρια διάρκειας 5 έως 15 ετών είναι οι εκτάσεις αυτές να καλλιεργηθούν με προϊόντα που απαρτίζουν τα καλάθια των 13 περιφερειών της χώρας, με ανταγωνιστικά προϊόντα που έχουν ζήτηση στο εξωτερικό, ενώ είναι δυνατόν να καλλιεργηθούν ενεργειακά φυτά αλλά και ζωοτροφές.
 
Πηγή:  Agrotypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου