Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Συνασπισμός:Δεν βλάπτει η συζήτηση αναδιάρθρωσης αλλά οι κυβερνητικές πολιτικές

  • Κυριακή, 17 Απριλίου 2011
Ο Συνασπισμός εξαπέλυσε επίθεση κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, προτείνοντας παράλληλα την αναδιαπραγμάτευση του χρέους.
"Η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους έχει ήδη ξεκινήσει και το ζήτημα είναι αυτή να μην διεξάγεται στα κρυφά και ο στόχος της να μην είναι μια νέα θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων. Αυτό που βλάπτει τη χώρα δεν είναι η δημόσια συζήτηση για το θέμα, αλλά η πολιτική της κυβέρνησης που με νέα μέτρα προκαλεί τη χρεοκοπία της οικονομίας και της κοινωνίας" αναφέρεται στην ανακοίνωση.
"Η μοναδική διέξοδος από την κρίση, στην οποία μας έχει φέρει η νεοφιλελεύθερη πολιτική των κυβερνήσεων της ΕΕ, περνά μέσα από την αναδιαπραγμάτευση του χρέους, τη διαγραφή μέρους του και τον απευθείας δανεισμό της χώρας από την ΕΚΤ" τονίζεται.
"Σε αυτό το πλαίσιο, η αναδιάρθρωση δεν μπορεί να γίνει παρά με την προστασία των ασφαλιστικών ταμείων και των καταθέσεων, την προστασία της εργασίας, την ενίσχυση των δημόσιων αγαθών και μια νέα στρατηγική για την ανάπτυξη και την αναδιανομή του πλούτου, στον αντίποδα των συμφερόντων του κεφαλαίου και των τραπεζών" καταλήγει η ανακοίνωση του Συνασπισμού.

Πηγή: Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου