Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

“Ο Καραμανλής δεν ασχολείται”…

17.04.2011REPORTER


Για αποστασιοποίηση του Κώστα Καραμανλή από την πολιτική, κάνει λόγο ο Γιώργος Αλογοσκούφης, με συνέντευξη που παραχωρεί στο «Βήμα της Κυριακής». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, που είχε την ευθύνη χάραξης και εφαρμογής της δημοσιονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων Καραμανλή, από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2009, υποστηρίζει ότι «κοιμάται ήσυχος τα βράδια», έχοντας ήρεμη συνείδηση για τα πεπραγμένα του στο ΥΠΟΙΚ. Υποστηρίζει μάλιστα ότι επί δικών του ημερών, η ελληνική οικονομία κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις, και δεν παρουσίαζε την εικόνα που εμφανίζει τα τελευταία δυο χρόνια.
Εντύπωση ωστόσο προκαλούν τα όσα είπε ο Γιώργος Αλογοσκούφης αναφορικά με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος και του είχε εμπιστευτεί την ευθύνη της οικονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρώην «τσάρος» λοιπόν, παραδέχεται ότι δεν έχει συχνή επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό, δεν εξηγεί ωστόσο αυτή την πραγματικότητα ως ψυχρότητα στις σχέσεις τους, αλλά στη βάση του ότι… δεν έχουν τι να πουν. Σύμφωνα με τον Γιώργο Αλογοσκούφη, ο Κώστας Καραμανλής, όπως και ο ίδιος, δεν ασχολείται πλέον με την πολιτική, και έτσι αυτά που έχουν να πουν οι δυο τους, δεν είναι και ιδιαίτερα πολλά.
Σημειώνεται ότι πολύ πρόσφατα ο Γιώργος Αλογοσκούφης προκάλεσε τη δυσφορία του πρώην πρωθυπουργού, όταν εμφανίστηκε να δηλώνει, πάλι στο «Βήμα της Κυριακής», ότι εκείνος προέτρεπε τον Κώστα Καραμανλή να πάρει εγκαίρως μέτρα για την οικονομία, και ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας του έλεγε «ας το για αργότερα». Μια φράση την οποία χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του, τόσο ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου, όσο και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή, προκειμένου να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία.

Πηγή: Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου