Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Αξιολογούνται οι 42.000 αιτήσεις των καπνοπαραγωγών

PDF
ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ 
ImageΣτη φάση της αξιολόγησης των αιτήσεων των δικαιούχων καπνοπαραγωγών που περιμένουν την πρώτη δόση από το «9χίλιαρο», βρίσκεται το περιβόητο Μέτρο 144. Μετά από τηλεφωνήματα αναγνωστών, η Agrenda απευθύνθηκε στην Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να λάβει μια απάντηση για το πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση.
Επί λέξει ο Ειδικός Γραμματέας, Βαγγέλης Διβάρης, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει δέσμευση από πλευράς υπουργείου να δοθεί η πρώτη δόση πριν την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2011, όπως ισχύει για όλους τους παραγωγούς. Στην πραγματικότητα, όμως, καταβάλουμε προσπάθειες για να προχωρήσουμε στην πληρωμή όσο το δυνατόν πιο νωρίς γίνεται».
Αυτή την περίοδο διενεργούνται από τη διαχειριστική αρχή οι διοικητικοί έλεγχοι των δηλώσεων των υποψηφίων, οι οποίες αγγίζουν τις 42.000. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί οι 7.000 και αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Διβάρη, να ολοκληρωθεί η ελεγκτική διαδικασία μέσα σε έναν μήνα από τώρα. Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα των ελέγχων καταχωρούνται στο σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ και όπου υπάρχουν προβλήματα ζητούνται πρόσθετα δικαιολογητικά από τους υποψήφιους πρώην και νυν καπνοπαραγωγούς.
Από κει και πέρα, θα χρειαστεί να εγκριθεί το κονδύλι των πληρωμών τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να προχωρήσει η κατάθεση των χρημάτων στους λογαριασμούς, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί από τώρα χρονικά. Να τονιστεί, πάντως, ότι οι έλεγχοι γίνονται σε καθεμία από τις αιτήσεις και αναμένεται να ακολουθήσουν επιτόπιοι σε ένα επιλεγμένο δείγμα, χωρίς να έχει καθοριστεί ακόμα εάν θα γίνουν πριν ή μετά την πληρωμή της α΄ δόσης.


Πηγή:  Agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου