Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Η αυτοδυναμία… μας τελείωσε

17.04.2011ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ


Τα ευρήματα της έρευνας της Public Issue, που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», δείχνουν ότι η αυτοδυναμία αποτελεί πλέον μια… ξεχασμένη πολιτική προοπτική για την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, παρόλο που διατηρεί μια απόσταση, αν και… τσουρουφλισμένη πλέον, από τη Νέα Δημοκρατία.
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 33,5%, έναντι 27% της Νέας Δημοκρατίας, με τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα να βρίσκεται στο 6,5%, όση είχε καταγραφεί και τον προηγούμενο μήνα. Μόνο που σε αυτή τη μέτρηση, αμφότερα παρουσιάζουν κάμψη των ποσοστών τους, χάνοντας από 1,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.
Η ποσοστιαία αυτή πτώση είναι μοιραία για το ΠΑΣΟΚ, καθώς κατρακυλά στο 33,5% από το 35% που ήταν. Ένα ποσοστό το οποίο άφηνε στο Μέγαρο Μαξίμου περιθώρια αισιοδοξίας ότι θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να ανέβει ακόμη λίγο, φτάνοντας στα επίπεδα της αυτοδυναμίας που προβλέπει ο νόμος Παυλόπουλου, εφόσον αύξανε η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, και ανάλογα με το ποσοστό των κομμάτων τα οποία θα έμεναν εκτός Βουλής.
Στα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ βρίσκεται στο 12%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός στο 8,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 5,5%, οι Οικολόγοι και η Δημοκρατική Αριστερά στο 3%, και η Δημοκρατική Συμμαχία στο 2,5%.
Στην ερώτηση για το ποια κυβέρνηση θα επιθυμούσαν οι Έλληνες για το μέλλον, το 23% τάσσεται υπέρ μιας οικουμενικής συνεργασίας όλων των πολιτικών δυνάμεων, το 12% υπέρ του «μεγάλου συνασπισμού» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, το 8% υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και το 6% υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ.
Στην πρωθυπουργική καταλληλότητα, ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει 31% έναντι 20% του Αντώνη Σαμαρά, με τον «κανένα» να βρίσκεται στο 49%. Όσο για τις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη θέση παραμένει ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 37%, και ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 35%, ο Αντώνης Σαμαράς με 34%, και οι Αλέξης Τσίπρας και Αλέκα Παπαρήγα με 29% ο καθένας.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου