Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Μας ζητούν τα ρέστα για το C4Ι

Χαμένη υπόθεση φαντάζει για το ελληνικό Δημόσιο η προσφυγή στη διεθνή διαιτησία για τη μη πληρωμή των οφειλών προς την εταιρεία SAIC, από την οποία προμηθεύτηκε το στοιχειωμένο και αμαρτωλό σύστημα C4Ι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πριν από επτά χρόνια.
 

Ετσι, στη δίνη της κρίσης που μαστίζει τη χώρα, δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί προς το τέλος του χρόνου τελεσίδικη υποχρέωση καταβολής περίπου 90 εκατ. ευρώ, όπως υπολογίζουν πολιτικοί και υπηρεσιακοί αξιωματούχοι της Κατεχάκη.
Εκτός από τις παραπάνω δυσμενείς εξελίξεις τα πέντε ελικόπτερα της πυροσβεστικής υπηρεσίας εκ των οποίων τα δύο Σούπερ Πούμα, αξίας δεκάδων εκατ. ευρώ, βρίσκονται καθηλωμένα και λυμένα στις εγκαταστάσεις μιας ιδιωτικής εταιρείας. Το υπουργείο κατήγγειλε τη συμφωνία συντήρησης των ελικοπτέρων με το τρικ των διαρκώς ανανεούμενων τετράμηνων συμβάσεων έπειτα από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και εφαρμόζει το σύστημα «δεν πληρώνω» για την εξόφληση της τελευταίας τετραμηνίας. Ταυτοχρόνως, αναζητεί δυνατότητες συντήρησης μέσω οργανισμού του ΝΑΤΟ και του υπουργείου Αμύνης.
Τις επόμενες μέρες είναι προγραμματισμένη σύσκεψη για την τύχη των ελικοπτέρων της πυροσβεστικής που θα μεταφερθούν για φύλαξη ώστε να μην εξαφανιστούν τίποτα κινητήρες! Η εταιρεία που τα φιλοξενεί (;) φέρεται να προσφέρει τη φύλαξη, αλλά το πιο πιθανό είναι να μεταφερθούν σε αεροπορική βάση στην Αττική. Αυτή είναι η τραγική κατάσταση σχετικά με κρατικά περιουσιακά στοιχεία τα οποία πληρώνουν και θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι χωρίς δυνατότητες χρήσης.
Χαρακτηριστικό της αποσύνθεσης των κρατικών λειτουργιών είναι η προσφυγή στη διαιτησία για το C4Ι και η προσπάθεια μιας νομικής εταιρείας, που διόρισε το υπουργείο Οικονομικών, να αντιπαρατεθεί με νομικούς κολοσσούς των αντιδίκων. Υπάρχουν προβλήματα πληρωμής πραγματογνωμόνων και ανεύρευσης εγγράφων στα μουχλιασμένα αρχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και του μεγάρου της Κατεχάκη.
Το σχήμα Χρ. Παπουτσή - Μ. Οθωνα στο υπουργείο ΠτΠ εκτός των παραπάνω έχει να αντιμετωπίσει τις προϋποθέσεις ολικής ανάφλεξης που έχουν διαμορφωθεί στην Κερατέα αλλά και τις αντιδράσεις των συνδικαλστών που απειλούν με μηνύσεις την ηγεσία για το «στίψιμο» εκατοντάδων αστυνομικών των ΜΑΤ. Οι πολιτικοί προϊστάμενοι της Κατεχάκη εμφανίζονται πρόθυμοι για πολιτική πρωτοβουλία εκτόνωσης της κρίσης, αλλά όχι ως υπουργοί που αποτελούν μέρος του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί. Δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί συνέχιση αυτής της κατάστασης τους θερινούς μήνες, ανεξαρτήτως εάν έχουν ξεκινήσει τα εργοτάξια ή εάν υφίσταται το ίδιο επιχειρησιακό θέατρο του παραλόγου. Μάλιστα όπως αναφέρουν παράγοντες της Αστυνομίας, χωρίς εξασφάλιση συμφωνίας είναι αδύνατη η φρούρηση πέντε εργολαβιών σε διαφορετικά σημεία και η διασφάλιση της ανεμπόδιστης κίνησης δεκάδων φορτηγών μεταφοράς υλικών στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή:  Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου