Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

“Μακαρθισμός” για ένα e-mail…

17.03.2011ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Η διασπορά ψευδών ειδήσεων αφορά όλους τους πολίτες, απλούς και μη. Όποιος και να έγραψε το επίμαχο e-mail περί «χρεωκοπίας» -και κακώς το έγραψε-, δεν είπε τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που διατυμπανίζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό οι αγορές και τα ΜΜΕ. Ποιος όμως το ξεκίνησε αυτό; Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου για να προετοιμάσει την ένταξη της Ελλάδος στο μηχανισμό του ΔΝΤ.
Το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ, Στρος Καν και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και αυτό διαλαλούσε και διαλαλεί, κατά τις, ανά την υφήλιο, μετακινήσεις του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Το είπε και χθες  στη Βουλή, με στόχο πάντοτε την Αξιωματική Αντιπολίτευση, για να λάβει την αποστομωτική απάντηση του Αρχηγού της, Αντώνη Σαμαρά, «Το πρόβλημα είστε εσείς…» .
Ας σταματήσει λοιπόν η Κυβέρνηση τον «μακαρθισμό» και ας αποφασίσει να πει την αλήθεια στο λαό. Ή δεν πτωχεύουμε, οπότε κακώς μας επέβαλλε ένα επαχθές μνημόνιο, ή πράγματι πτωχεύουμε και απλώς παίρνει ανάσες!
Η άποψη πάντως των διεθνών οικονομικών κύκλων και των αγορών, είναι ότι αν είχαν ληφθεί μέτρα από τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, αντί να προκηρύξει εκλογές, ή, αν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πάρει άμεσα μέτρα, από την επομένη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009, τότε, υπήρχε δυνατότητα δανεισμού με κανονικό επιτόκιο από τις αγορές, και δεν υπήρχε θέμα πτώχευσης. Εξάλλου, όπως μας έλεγε στην προεκλογική του εκστρατεία ο Γιώργος Παπανδρέου και τους πρώτους οκτώ μήνες της πρωθυπουργίας του,  «Λεφτά υπάρχουν».

Πηγή:  Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου