Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Αυξήθηκαν οι αιτήσεις για φωτοβολταϊκά το 2010.

 Οι αγρότες πέφτουν θύματα εμπαιγμού αναφέρει η Ν.Δ. Αυξήθηκαν οι αιτήσεις για φωτοβολταϊκά το 2010. Οι αγρότες πέφτουν θύματα εμπαιγμού αναφέρει η Ν.Δ.
Αυξάνεται το ενδιαφέρον για την παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από φ/β σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) Α.Ε. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΣΜΗΕ, Γρ. Αντωνόπουλο στο πλαίσιο ενημέρωσης που είχε ζητήσει ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, από το φθινόπωρο του 2010 σημειώθηκε εντυπωσιακή αύξηση των υποβαλλόμενων αιτημάτων για τη σύναψη συμβάσεων αγοραπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας, παραγόμενης από φ/β σταθμούς.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ο κ. Αντωνόπουλος, τα αιτήματα που υποβλήθηκαν το 2010 ανέρχονται περίπου σε 3.840 και από 1.1.2011 έως σήμερα σε 500.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΜΗΕ, υπογραμμίζει ακόμα, ότι για την ταχύτερη διεκπεραίωση του μεγάλου αριθμού των αιτημάτων, ενισχύθηκε σημαντικά το προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας του ΔΕΣΜΗΕ, το οποίο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση της ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών.
Από τα προαναφερθέντα αιτήματα, κατά τη διάρκεια του 2010, διεκπεραιώθηκαν και υπεγράφησαν συνολικά 2.300 συμβάσεις. Εντός του 2009 είχαν υπογραφεί 900 συμβάσεις. Παρά την ενίσχυση της αρμόδιας υπηρεσίας σε προσωπικό και την εντυπωσιακή αύξηση του ρυθμού διεκπεραίωσης των αιτήσεων, σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα περίπου 2.040 αιτήματα, τα οποία ο ΔΕΣΜΗΕ διαχειρίζεται με απόλυτο σεβασμό στην προτεραιότητα κατάθεσης του αιτήματος σε ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, διαβεβαιώνει ο κ. Αντωνόπουλος.

Πηγή:  agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου