Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ο Σαμαράς… βάφτισε το πρόβλημα

 

16.03.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Για όσους ασχολούνται με την πολιτική… από την κούνια, και για αντίστοιχα μεγάλο χρονικό διάστημα παρακολουθούν Βουλή, αποτελεί κοινό συμπέρασμα ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι παραδοσιακός κοινοβουλευτικός. Πολιτικός με ανάστημα στον λόγο του, που «κεντράρει» στα σημεία τα οποία κρίνει ο ίδιος ότι μπορούν να οδηγήσουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πιο σύντομα και πιο ηχηρά.
Σήμερα στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θύμισε πόσο μπορούν να «πονέσουν» οι λέξεις. Όταν μπαίνουν στη σωστή σειρά, και όταν εστιάζουν στην ουσία του πολιτικού διακυβεύματος. Κι αν η ατάκα «λαγός», πιθανολογείται ότι θα συντροφεύει εφεξής το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, τα βέλη που έστρεψε προς τον Γιώργο Παπανδρέου, πέτυχαν διάνα τον στόχο τους. «Δεν βλέπετε το πρόβλημα, επειδή το πρόβλημα είστε εσείς», ήταν η πιο εμπνευσμένη ατάκα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Μια βαριά πολιτική κατηγορία, η οποία αποτυπώθηκε στο θυμικό της ελληνικής κοινωνίας. Και από εκεί θα είναι δύσκολο να την ξεριζώσει κάποιος.
Ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να πετάξει το γάντι στο «σύστημα ΠΑΣΟΚ». Όχι δηλαδή μόνο στον Γιώργο Παπανδρέου και την Κυβέρνησή του, αλλά και στα «ηχεία» που συνεπικουρούν ώστε να βομβαρδίζεται σε καθημερινή βάση η ελληνική κοινωνία με… παράφωνες διαπιστώσεις για τη σημασία των αποτελεσμάτων της πρόσφατης, άτυπης Συνόδου Κορυφής του Eurogroup.
Η στρατηγική Σαμαρά ξεκινάει από το να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη η πεποίθηση ότι το πραγματικό πρόβλημα της χώρας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Το επόμενο στάδιο θα είναι η… θεραπεία της χώρας από το πρόβλημα αυτό.

Πηγή: Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου