Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Αντιδρούν στη νέα στρατηγική της Ε.Ε. για τη βιοποικιλότητα οι Copa-Cogeca

Αντιδρούν στη νέα στρατηγική της Ε.Ε. για τη βιοποικιλότητα οι Copa-Cogeca
Με επιφυλάξεις αντιμετωπίζουν οι Copa-Cogeca τη νέα στρατηγική που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία της βιοποικιλότητας. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της οι κεντρικές ευρωπαϊκές αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις τα σχέδια της Κομισιόν μπορεί να υπονομεύσουν την ανταγωνιστικότητα των Ευρωπαίων αγροτών. Παράλληλα τονίζεται ότι θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις επωφελείς για όλους – συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών – που θα έχουν ως αποτέλεσμα την πράσινη ανάπτυξη.
«Ο αγροτικός τομέας έχει τη μοναδική δυνατότητα να προσφέρει στην κοινωνία τη θετική του συνεισφορά για την προστασία της βιοποικιλότητας και παράλληλα να παράγει τρόφιμα. Συνεπώς χρειάζονται λύσεις επωφελείς για όλους που θα έχουν ως αποτέλεσμα την πράσινη ανάπτυξη», τονίζουν οι οργανώσεις σε σχετική τους ανακοίνωση.
Όπως επισημαίνει ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Πέκα Πέσονεν, «μέσα από τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα και την εθελοντική προστασία της βιοποικιλότητας έχουν ήδη επιτευχθεί θετικά αποτελέσματα». Καθώς όμως η αγορά δεν επιβραβεύει τις προσπάθειες των αγροτών για ανάσχεση της απώλειας βιοποικιλότητας, χρειάζεται οικονομική στήριξη ώστε οι αγρότες να παράγουν οικολογικά και να παραμένουν ανταγωνιστικοί, ενώ σημαντικός είναι ο ρόλος τις επαγγελματικής κατάρτισης των αγροτών.
«Καινοτόμες προσεγγίσεις που θα επιτρέψουν σε έναν παραγωγικό γεωργικό τομέα να διατηρηθεί προσφέροντας παράλληλα περιβαλλοντικά οφέλη θα είναι μεγάλης σημασίας στο μέλλον ενόψει της αυξανόμενης ζήτησης για τρόφιμα και γη».

Agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου