Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Παπακωνσταντίνου παραδέχεται σα βρεγμένη γάτα την αποτυχία του!!!: 2012 αγορές γιοκ-πάμε για νέο δάνειο για 2012-13

8 Μαΐου 2011


Τον μεγάλο κίνδυνο που υπάρχει για την χώρα μας να μην μπορεί να βγει στις αγορές το 2012 ήταν το θέμα που συζητήθηκε στο Λουξεμβούργο σύμφωνα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου! Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΠ παραδέχεται την αποτυχία της πολιτικής του. Πέρσι τέτοιο καιρό έλεγε ότι θα βγούμε στις αγορές στα μέσα του 2011, στις αρχές του 2011 μιλούσε για το τέλος του 11 και τώρα μας λέει χωρίς τσίπα, ότι ούτε το 2012 δεν θα μπορέσουμε να δανειστούμε!!

«Οι αγορές εξακολουθούν να είναι δύσπιστες για την χώρα μας και που πρέπει να προγραμματίσουμε τα επόμενα βήματά μας, για το 2012, το 2013, έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορέσει είτε να βγει στις αγορές, είτε να χρησιμοποιήσει την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που δίνει τη δυνατότητα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο να αγοράσει ελληνικά ομόλογα. Αυτή ήταν η συζήτηση, η οποία έγινε».Ο υπουργός οικονομικών τόνισε πως οι άτυπες συσκέψεις που συγκαλεί ο Πρόεδρος του Γιουρογκρούπ δεν ανακοινώνονται:

«Οι συσκέψεις αυτές, τις οποίες κάνει ο κ. Γιούγκερ με τα μέλη της Ευρωζώνης, τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης που συμμετέχουν και στο γκρουπ των 20 μεγαλυτέρων χωρών είναι συχνές, άτυπες και γι’ αυτό δεν ανακοινώνονται. Στη σύσκεψη αυτή κλήθηκα, για να ανταλλάξουμε απόψεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας, για την πορεία του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής».

Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε επικίνδυνο, το προβοκατόρικο δημοσίευμα του «Spiegel»: «Αν δεν ήταν αστεία αυτή η ιστορία, αλλά και επικίνδυνη, δεν θα άξιζε καν τον κόπο να ασχοληθούμε. Είναι προφανές ότι τέτοιο ζήτημα, ούτε τέθηκε, ούτε βεβαίως συζητήθηκε. Αυτό που συζητήσαμε είναι η πορεία του Προγράμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου