Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ο Δημαράς ανακοινώνει το νέο κόμμα

12.04.2011REPORTER


Την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία η κυβέρνηση θα εξαγγείλει το νέο πακέτο μέτρων, αποφάσισε ο Γιάννης Δημαράς να ανακοινώσει την ίδρυση νέου κόμματος. Στο πλευρό του θα βρίσκονται οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σ. Σακοράφα και Β. Οικονόμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο νέο πολιτικό εγχείρημα θα συμμετέχουν στελέχη και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Τη βάση του νέου κόμματος θα αποτελέσει το «Άρμα Πολιτών», δηλαδή ο συνδυασμός με τον οποίο διεκδίκησε ο Γιάννης Δημαράς την Υπερνομαρχία της Αττικής. Το πολιτικό στίγμα του θα είναι ο ευρύτερος χώρος της κεντροαριστεράς με έμφαση στον πατριωτισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη. Θα πρόκειται για ένα κόμμα-κίνημα, στα πρότυπα του ΠΑΣΟΚ το ’74, που θα βασισθεί στην αυτοοργάνωση προκειμένου να κάνει το διαφορετικό, χωρίς αποχρώσεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις, ώστε να προσεγγίσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους και κυρίως τους νέους.
Στην παρουσίαση της διακήρυξης θα αναφέρεται ότι, το «Άρμα Πολιτών» θα είναι ανοιχτό σε συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις που έχουν ταχθεί κατά του Μνημονίου, καθώς και με όλους τους πολίτες που ασφυκτιούν με το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Θα ταχθεί κατά της οποιασδήποτε μορφή εκποίησης δημόσιας περιουσίας, θα ζητά την αναθεώρηση των όρων του Μνημονίου και την αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους της χώρας.

Πηγή: Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου