Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ο Σαμαράς έδειξε μια “άλλη Ευρώπη”

12.04.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ


Η σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, είχε μια ιδιαίτερη σημειολογία. Όχι μόνο επειδή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο κατεξοχήν πολιτικός αρχηγός ο οποίος στάθηκε από την πρώτη στιγμή απέναντι στη «σκοτεινή» προοπτική του Μνημονίου. Αλλά και διότι ο πρώτος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε δηλώσει μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, ότι η πολιτική του Μνημονίου αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα, προκειμένου να εξέλθει η οικονομία της χώρας από την παρατεταμένη και βαθιά ύφεση την οποία βιώνει.
Έχοντας δώσει ήδη μάχες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις προηγούμενες Συνόδους Κορυφής των Βρυξελλών, ο Αντώνης Σαμαράς, θύμισε στον Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ ποιος είναι ο δρόμος της πολιτικής ενοποίησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης, τον οποίο είχαν εξαρχής χαράξει οι ηγέτες της γηραιάς ηπείρου, οι οποίοι οραματίζονταν μια Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών, και όχι των γραφειοκρατών.
«Υπάρχει διέξοδος και λύση, αλλά χρειάζεται αλλαγή πολιτικής από την πλευρά της Ελλάδας,  με περισσότερη ανάπτυξη και υπευθυνότητα. Η αλλαγή, άλλωστε, πολιτικής, και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το καταλάβει η Κυβέρνηση, δεν σημαίνει ήττα. Ήττα είναι να επιμένεις στο ίδιο λάθος.
Και η Ευρώπη όμως από την πλευρά της, χρειάζεται να δείξει περισσότερο ρεαλισμό και περισσότερη αλληλεγγύη, σε χώρες όπως είναι η Ελλάδα. Τη δική μας πρόταση ελπίδας, για την έξοδο από την κρίση, θα την παρουσιάσουμε στο ‘’Ζάππειο 2’’.
Θα ήθελα, τέλος να πω, ότι εκφράζουμε την ικανοποίησή μας από την τοποθέτηση του κ. Φαν Ρόμπεϊ για το μεταναστευτικό ζήτημα. Θα πρέπει να καταλάβει η Ευρώπη, ότι η Ελλάδα, ως σύνορό της, θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τεράστια προβλήματα με τη μετανάστευση, και το πρόβλημα το οποίο δημιουργεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση στη Βόρεια Αφρική», σχολίασε με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς.

Πηγή:  Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου