Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Τρία εκατ. ευρώ σε μια μέρα για… λοιπά επιδόματα!

12/04/2011

της Ράνιας Καρατζαφέρη

Τελικά, λεφτά φαίνεται πως όντως υπάρχουν για ορισμένους δημοσίους υπαλλήλους… Πέντε υπουργικές αποφάσεις υπογράφηκαν μέσα σε μια μέρα, για τη χορήγηση επιδομάτων ύψους 3 εκατ. ευρώ, στους υπαλλήλους του Εθνικού Τυπογραφείου!
Πρόκειται για επιδόματα που φτάνουν τα 2/3 του βασικού τους μισθού(!), αφού το φετινό κονδύλι μόνο για τις πάγιες απολαβές τους, ανέρχεται στα 4,4 εκατ. ευρώ! Το γεγονός προκαλεί εντύπωση με δεδομένο ότι μέσα στη λαίλαπα του ΔΝΤ, τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων είναι οι κυρίαρχες παροχές που περιορίστηκαν ή καταργήθηκαν με σαρωτικό τρόπο και κατ΄ εντολή της Τρόικα.
Οι αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που φέρνει στο φως το newsbomb.gr, υπογράφηκαν μέσα σε μια μέρα για την χορήγηση των εξής επιδομάτων: «Θέσεως Ευθύνης» 165.000 ευρώ , «Οικογενειακής Παροχής» 165.000 ευρώ, «Πληροφορικής» 30.000 ευρώ, «Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας» 85.000 ευρώ, αλλά και κάποιων άλλων… «Λοιπών επιδομάτων», γενικώς και απροσδιορίστως, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ!
Εκτός από αυτά τα επιδόματα, οι βασικοί μισθοί των συγκεκριμένων υπαλλήλων, σύμφωνα με απόφαση που υπεγράφη την ίδια μέρα, ξεπερνούν το ποσό των 4,4 εκατ. ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, οι υπάλληλοι του Εθνικού Τυπογραφείου θα κοστίσουν φέτος στο Κράτος 7,4 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι, πέρυσι τέτοια εποχή, οι εργαζόμενοι μετά από τετραήμερη κατάληψη, είχαν καταφέρει να σταματήσουν την κατάργηση ενός ακόμη επιδόματος που… τιτλοφορείται «Επίδομα Εθνικού Τυπογραφείου» και ξεπερνά τα 340 ευρώ το μήνα.
To newsbomb.gr διαθέτει όλα τα σχετικά έγγραφα:


Πηγή:  Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου