Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

12-4-2011

Οι νέες περικοπές μισθών για τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ, το «μαχαίρι» στις μετεγγραφές που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ενιαίο στις ΔΕΚΟ με περικοπές"
Δρομολογείται ενιαίο μισθολόγιο σε Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, προκειμένου να συμπιεστούν περαιτέρω οι αμοιβές περισσότερων από 24.000 εργαζομένων. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει κόψιμο υπερωριών, αργιών και κάθε είδους πρόσθετων αμοιβών. Ετοιμάζεται και επιπλέον μείωση κατά 100 εκατ. ευρώ του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων αυτών από ενοίκια, κινητά (τα οποία σε κάποιες ΔΕΚΟ ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ ετησίως ανά υπάλληλο), αυτοκίνητα και αναλώσιμα. Οι προηγούμενες τρεις μειώσεις αποδοχών περιόρισαν το μισθολόγιό τους κατά 30% σε 18 ΔΕΚΟ, που εμφανίζουν μείωση ζημιών 61% ή 136,7 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο του έτους. Και αυτό παρ' ότι τα έσοδα επίσης μειώθηκαν κατά 16%, σε 244 εκατ. έναντι 291 εκατ. του αντίστοιχου περυσινού διμήνου.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δεν αλλάζουν... βουλιάζουν..."
"Με ακυβέρνητο «καράβι» μοιάζει η κυβέρνηση, στο εσωτερικό της οποίας βουλευτές και στελέχη αφήνουν πλέον όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για εκλογές ή ανασχηματισμό μέσα στο επόμενο διάστημα".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Παράλυτη η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στον όλεθρο"
"Σε φόντο σαρωτικής πανευρωπαϊκά και αναποκατάστασης γενίκευσης δηλώσεων και εκτιμήσεων για ελεγχόμενη χρεωκοπία, η ανά το πανελλήνιο επωδός «δεν υπάρχει κυβέρνηση» επαληθεύεται τραγικά για το Μαξίμου μετά την πανωλεθρία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο πεδίο της εσωκοινοβουλευτικής διαμάχης του επί του νομοσχεδίου για τον ηλεκτρονικό τζόγο".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο"
"Ο κύβος ερρίφθη. Το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Δημοκρατία», οι ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών θα δώσουν στη δημοσιότητα το νέο μισθολόγιο, αφού πρώτα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο".
ΕΘΝΟΣ: "4 αλλαγές στις Πανελλαδικές τον Μάιο"
"Τέλος στο καθεστώς των μετεγγραφών, νέο σύστημα για τις ειδικές κατηγορίες, έναν μήνα πριν από το μηχανογραφικό ο αριθμός των εισακτέων σε σχολές-τμήματα, με νέο τρόπο ο υπολογισμός των μορίων, απολυτήριο Λυκείου δύο ταχυτήτων".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η θεία ευχαριστία σε μορφή... ασπιρίνης!"
"Σταυρός διακοσμημένος με χάπια! Πάνω στην Αγία Τράπεζα μια αργυρή καρδιά διάτρητη με ξυράφια και βελόνες. Ο Μυστικός Δείπνος με χάρτη του Πλανήτη και περιοχές με Πυρηνικά Οπλα. Χάπι του Ιούδα που σε «ρίχνει», ενώ το Χάπι Χριστός σε «ανεβάζει». Οι διοργανωτές αυτού του αίσχους στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης δεν σεβάστηκαν ούτε (βεβαίως), εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, ούτε τα Αγια Πάθη στα οποία, αυτές τις ημέρες πορεύεται η Εκκλησία μας".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Για τα φαινόμενα χάους στην κυβέρνηση φταίει... ο Καραμανλής"
"«Σκορποχώρι» θυμίζει για τα καλά πλέον η κυβέρνηση, μετά τις κωμικοτραγικές σκηνές που εκτυλίσσονται στο εσωτερικό της και που αποδεικνύουν ότι απουσιάζει η στοιχειώδης συνοχή μεταξύ των μελών της, όπως και στις σχέσεις της με την Κοινοβουλευτική Ομάδα".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ με... φορολογική δήλωση!"
"Η φορολογική δήλωση γίνεται... βάση εισαγωγής στο πανεπιστήμιο. Ρωγμή στο αδιάβλητο των πανελλαδικών εξετάσεων δημιουργεί νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο καταργεί πλήρως τις μετεγγραφές και παραχωρεί το 20% των θέσεων εισακτέων σε ομάδες με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια".
ΕΣΤΙΑ: "Κυβέρνησις με τεχνοκράτες"
"Αν θέλη ο Πρωθυπουργός να πετύχη στους στόχους τους οποίους έχει ο ίδιος θέσει, πρέπει το ταχύτερον να ενισχύση την Κυβέρνησή του με τεχνοκράτες".
Η ΑΥΓΗ: "Κλείνουν νοσοκομεία"
"Αργοσβήνει η δημόσια υγεία, καθώς οι περικοπές που επιβάλλει το Μνημόνιο στην κρατική επιχορήγηση προς το ΕΣΥ οδηγεί ιστορικά νοσοκομεία της Αθήνας, όπως το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο, να τεθούν εκτός γενικής εφημερίας αντιμετωπίζοντας οξύ πρόβλημα επάρκειας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, τρόφιμα και καύσιμα, αλλά και στάση πληρωμών στους μισθούς των ειδικευόμενων γιατρών".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Νέο σοκ στις ΔΕΚΟ"
"Μείωση μισθών και επιδομάτων θα επιφέρει το νέο μισθολόγιο των ΔΕΚΟ, που μελετά η κυβέρνηση. Σ΄αυτό θα ενσωματωθούν διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου του στενού δημόσιου τομέα με στόχο (μόνο για φέτος) την εξοικονόμηση 800 εκατομμυρίων ευρώ".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στο τραπέζι η αναδιάρθρωση"
"Στο τραπέζι έχει τεθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το οποίο, όμως, διχάζει τα μέλη της Ευρωζώνης και τα θεσμικά όργανα, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ. Παρότι επισήμως τονίζεται ότι το θέμα δεν υφίσταται, ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν απέφυγε χθες να διαψεύσει ότι ο επίτροπος συμμετείχε μαζί με τον επικεφαλής της ΕΚΤ και τους υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας στη συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους".
Η ΝΙΚΗ: "Κόλπο grosso για να τους τουμπάρει"
"Οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα και την οικονομική πολιτική οδήγησαν το κυβερνητικό επιτελείο να αλλάξει γραμμή πλεύσης και να δείξει ότι τους δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο και δεν τους θεωρεί κομπάρσους".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Πράσινος «εμφύλιος» για τα τυχερά παιχνίδια"
"«Πυροσβεστική» παρέμβαση στο θέμα που δημιουργήθηκε με τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα «φρουτάκια» έκανε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας ότι θα ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις των βουλευτών".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να κατευθύνουμε την πάλη στην εργατική εξουσία"
"Άρχισαν χτες και ολοκληρώνονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες της διήμερης Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης, που διοργανώνει το ΚΚΕ, με θέμα: «Οι κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες στην Ευρώπη και η απάντηση των κομμουνιστών». Συμμετέχουν 38 κόμματα από 31 χώρες της Ευρώπης".
ΤΑ ΝΕΑ: "Ταρίφα στον ΦΠΑ για επιχειρήσεις-επαγγελματίες"
"Ραβασάκια για να πληρώσουν τον ΦΠΑ που «ξέχασαν» να καταβάλουν στέλνει σε χιλιάδες μικρομεσαίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις το υπουργείο Οικονομικών. Διαφορετικά, τους προειδοποιεί ότι το ποσό του φόρου που δεν αποδόθηκε θα προσδιορίζεται με τρόπο τεκμαρτό".
City Press: "Καταρρέει η έννομη τάξη"
"Μάχες Πακιστανών και Αθίγγανων στο ΧΥΤΑ Φυλής, με δύο νεκρούς. Κλειστή κρατούν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της Κερατέας τη Λ. Λαυρίου. Οι συμβασιούχοι «καταδιώκουν» το δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη από κτίριο σε κτίριο".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Εχασα μια μάχη θα κερδίσω τον πόλεμο"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Συμπίεση... μισθολογικού κόστους συστήνει το ΔΝΤ"
"Στο 14,8% το 2011 και στο 15% εκτιμά το ύψος της ανεργίας στην Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο προτείνει μέτρα για τη συμπίεση του μισθολογικού κόστους".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μέτρα-έκπληξη σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ"
"Οι ανακοινώσεις της προσεχούς Πέμπτης για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τις αποκρατικοποιήσεις και τα νέα μέτρα για το 2011, σκοπό έχουν να εκπλήξουν ευχάριστα τις αγορές και να διαψεύσουν τα σενάρια για αναδιάρθρωση του χρέους. Η 15η Μαΐου είναι ημερομηνία-ορόσημο για την κυβέρνηση, αφού τότε η Βουλή θα κληθεί να επικυρώσει τις μεθαυριανές κρίσιμες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου".
ΚΕΡΔΟΣ: "Ενιαίο μισθολόγιο στις ΔΕΚΟ"
"Φρένο στις ΔΕΚΟ των δύο ταχυτήτων επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, προωθώντας την καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου στα πρότυπα του μοντέλου που πρόκειται να εφαρμοστεί σύντομα στο Δημόσιο".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Φουντώνουν τα σενάρια για αναδιάρθρωση του χρέους"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ασφυκτικές γίνονται οι πιέσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με τις αγορές να αποκαλύπτουν τα πρώτα σενάρια για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οι Επίτροποι και η ΕΚΤ δεν στηρίζουν στην παρούσα φάση κανένα σχέδιο αναδιάρθρωσης (με οποιαδήποτε μορφή) ωστόσο, φαίνεται ότι η συζήτηση έχει ήδη αρχίσει".
Πηγή: Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου