Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Πίστωση χρόνου στο μνημόνιο ζητά ο Ρομπέι

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

 

Συνάντηση Χέρμαν Βαν Ρομπέι – Γιώργου Παπανδρέου στην Αθήνα
Την ανάγκη να δείξουν οι Έλληνες υπευθυνότητα και η κυβέρνηση να κατανείμει τα βάρη ισότιμα και δίκαια για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπέι σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ενόψει και της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όσον αφορά τις απόψεις περί ανάγκης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο πρόεδρος της ΕΕ δηλώνει ότι πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνους έως ότου το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής να αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα, ενώ τονίζει ότι στον πραγματικό κόσμο «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις».

Ο κ. Ρομπέι εκτιμά ότι τα επόμενα χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις πρέπει να εξακολουθήσουν να εφαρμόζουν πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην παροχή υψηλής ποιότητας Παιδείας και Πρόνοιας, να βελτιώσουν τις υποδομές και το σύστημα απονομής Δικαιοσύνης και να τονώσουν την επιχειρηματικότητα που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Προτρέπει δε τους Έλληνες να πάρουν πρωτοβουλίες και να θυμηθούν ότι ως έθνος βγήκαν ισχυρότεροι από προηγούμενες κρίσεις.

Πηγή: ΣΚΑΙ.gr και  logia-starata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου