Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Η διπλωματική “κατσάδα” Μπαρόζο στα Σκόπια

12.04.2011ΑΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΠΟΥΛΟΣ


Στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο με τον Πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι, στα Σκόπια, αποφασίστηκε:
  1. Η δημιουργία ενός διαλόγου υψηλού επιπέδου προσχώρησης, που θα πραγματοποιείται στη χώρα δύο φορές το χρόνο, για να επιταχύνουμε την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.
  2. Μια Οικονομική-Πολιτική Διάσκεψη, η οποία θα αντιμετωπίζει στρατηγικές προκλήσεις.
Ως προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή του διαλόγου, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έθεσε τη διατήρηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος και το θέμα της ονομασίας. Στο θέμα αυτό, ο Μπαρόζο υπογράμμισε, ότι πρέπει να υπάρχει συναίνεση σχετικά με τους στρατηγικούς στόχους των Σκοπίων, «ένα είδος ιστορικής συμφωνίας», με τη λειτουργία των θεσμών και μια πραγματική κουλτούρα συμβιβασμού, χωρίς να παραλείψει τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα την ελευθερία της έκφρασης και του τύπου, υπογραμμίζοντας ότι η Επιτροπή αναμένει τη δέουσα διαδικασία για την εφαρμογή του σχετικού νόμου.
Τι λέει ο Μπαρόζο στα Σκόπια; Ότι δεν έχουν ανάπτυξη, δεν έχουν πλήρη δημοκρατία και ότι πρέπει να συμβιβαστούν με τον ιστορικό τους χώρο και να βρουν λύση με την συνταγματική τους ονομασία.
Αυτό και αν είναι χαστούκι με διπλωματικό γάντι.

Πηγή: Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου