Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Το “plan B” του Γιώργου

21.03.2011NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο, ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στους Υπουργούς του ανοικτά: Για τη Σύνοδο Κορυφής και το τι περιμένει η Ελλάδα, για τις επόμενες κινήσεις του, για το πώς σκέφτεται να θωρακίσει την Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ απέναντι στην πίεση που δέχεται, και η οποία αυξάνεται, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Τις τελευταίες ημέρες, εκείνοι που είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται καλύτερα τις μύχιες σκέψεις του Γιώργου Παπανδρέου, έχουν αρχίσει να υποψιάζονται ότι ο Πρωθυπουργός ολοκληρώνει τη διαμόρφωση ενός «plan B», το οποίο δεν είχε μέχρι πρότινος στο μυαλό του, σήμερα ωστόσο φαντάζει πιθανότατα ως το επικρατέστερο σενάριο για να μην απολέσει το ΠΑΣΟΚ την πρωτοβουλία των κινήσεων, και να διατηρήσει ακέραιες τις πιθανότητες επανεκλογής του, όταν στηθούν κάλπες.
Αυτό το «εναλλακτικό σενάριο» περιλαμβάνει, κωδικοποιημένα: Διορθωτικές κινήσεις στη σύνθεση της Κυβέρνησης, προκειμένου να απομακρυνθούν υπουργοί-βαρίδια. Προωθητικές κινήσεις, με περιοδείες του ίδιου του Πρωθυπουργού και κορυφαίων στελεχών ανά την επικράτεια, προκειμένου να «ζεσταθεί» ο κομματικός μηχανισμός. Ανάκληση από την «αποστρατεία» στελεχών που δεν ανήκουν την παπανδρεϊκή πτέρυγα, θεωρούνται ωστόσο αξιόπιστες φωνές, που μπορούν να ενισχύσουν στην παρούσα φάση τον πολιτικό λόγο του ΠΑΣΟΚ.
Το «κερασάκι» στην τούρτα αυτού του εξάμηνου πολιτικού σχεδιασμού, περιλαμβάνει φυσικά… εκλογές! Οι οποίες, σύμφωνα με ορισμένους από τους συνομιλητές του Γιώργου Παπανδρέου, θα μπορούσαν να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2011, αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, και προτού αρχίσει να διογκώνεται εκ νέου η λαϊκή δυσαρέσκεια, για τις επιπτώσεις των μέτρων της Κυβέρνησης.

Πηγή: Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου