Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Και ηγέτης και τεχνοκράτης

21.03.2011STATESMEN
Η εβδομάδα που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την Ελλάδα, και αναμένεται να επιδράσει καταλυτικά στην πορεία της χώρας για το μέλλον. Έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να βρεθεί από σήμερα στα Βρυξέλλες, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια σειρά από κρίσιμες επαφές, ώστε να ενισχύσει τη διαπραγματευτική ισχύ και αποτελεσματικότητα της Ελλάδας.
Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία των ηγετών της Ευρώπης των «27» προέρχεται από τους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο έχει ενεργό και σημαντική παρουσία η Νέα Δημοκρατία.
Πιο συγκεκριμένα, στο περιθώριο της συμμετοχής του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, όπου θα βρίσκονται αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί από 15 χώρες της Ένωσης, καθώς ακόμη και οι Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, Ζοζέ Μπαρόζο και Γέρζι Μπούζεκ, ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Ιβ Λετέρμ, τον αρχηγό της αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας Πέδρο Κοέλιο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ, τον Επίτροπο για τον Δημοσιονομικό Προϋπολογισμό και Προγραμματισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιάνους Λεβαντόβσκι, τον Γερμανό ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Ράιμερ Μπένκε, τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντολ και τον Γάλλο Ευρωβουλευτή του ΕΛΚ και πρόεδρο της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αλέν Λαμασούρ.
Με τις επαφές του στις Βρυξέλλες, ο Αντώνης Σαμαράς επιβεβαιώνει ότι στο πρόσωπό του “συνυπάρχουν” ο ηγέτης και ο τεχνοκράτης, ένα μείγμα που προβάλλει ως η μόνη προοπτική για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Γνωρίζοντας καλά ο ίδιος τα μεγέθη της οικονομίας, έχει τη δυνατότητα να συνομιλεί απευθείας με εκείνους που “διαβάζουν” τους αριθμούς, και ταυτόχρονα αξιολογεί τις εθνικές και ευρωπαϊκές προτεραιότητες, σε σχέση με τη συγκυρία της εποχής.

Πηγή: Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου