Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΚΥΔΡΑΣ"

Τον φόβο και την βία έσπειραν οι χούλιγκανς του Πιερικού Κατερίνης στο κλειστό γυμναστήριο Σκύδρας, πριν την έναρξη και καθ’ όλη την διάρκεια του χθεσινού αγώνα Αριστοτέλης-Πιερικός. Με χυδαίες βρισιές εναντίον των παιχτών της Σκύδρας, με εκτόξευση αντικειμένων, καπνογόνων και πυρσούς, με επανειλημμένες εισβολές στον αγωνιστικό χώρο που πρόθεσή τους ήταν να εκφοβίζουν τους αθλητές μας, επέβαλλαν καθεστώς τρομοκρατίας.
Με τέτοιες συνθήκες, ασφαλώς και δεν μπορούσε να συνεχιστεί ένας αθλητικός αγώνας, που είχε μάλιστα ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Ποιοι ανεγκέφαλοι οργάνωσαν την «εκδρομή» των χούλιγκανς της Κατερίνης, που το μόνο που γνωρίζουν είναι η τυφλή βία, και τους έστειλαν στην Σκύδρα μαζί με αγνούς φιλάθλους; Δεν ήξεραν αυτοί που «προσκάλεσαν» την ποδοσφαιρική αλητεία σε ένα άγνωστο γι’ αυτούς άθλημα, ότι με μαθηματική ακρίβεια θα τίναζαν στον αέρα ένα υπέροχο παιχνίδι και θα αμαύρωναν μια κορυφαία στιγμή του βόλλεϋ;
Παρ’ όλες τις προσπάθειες της αστυνομίας, των διαιτητών, του γυμνασίαρχου, των παραγόντων μας και όλων των αθλητών, ήταν ανέφικτη η συνέχιση του αγώνα. Κινδύνευσε σοβαρότατα η σωματική ακεραιότητα των αθλητών μας και η τιμωρία των υπαίτιων πρέπει να επιβληθεί. Επίσης, ήταν ιδιαίτερα τραγική η εικόνα να βλέπεις γονείς να απομακρύνουν τα παιδιά τους για να τα προφυλάξουν από την βία των χούλιγκανς της Κατερίνης. Είναι ευτύχημα που οι φίλαθλοι της Σκύδρας -που επί 35 χρόνια κατακλύζουν τις κερκίδες με ξεχωριστή αγάπη για το βόλλεϋ- επέδειξαν την αυτοσυγκράτηση που έπρεπε. Διότι, ίσως σήμερα θρηνούσαμε θύματα.
Πιστεύουμε ότι οι αγώνες κερδίζονται με κάθε δύναμη και όχι με κάθε θυσία και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και για την ανάπτυξη του βόλλεϋ και για την ειρηνική διεξαγωγή των αγώνων.
Η βία πρέπει να παταχτεί και να τιμωρούνται παραδειγματικά όσοι την προάγουν.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου