Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Δημοψήφισμα ζητεί ο Τσίπρας

 
Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως το τελευταίο διαπραγματευτικό όπλο είναι ο πρωθυπουργός να πει δημόσια την αλήθεια
08 Μαρ 2011
Picture 0 for Δημοψήφισμα ζητεί ο Τσίπρας

Την απόρριψη του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την διεξαγωγή δημοψηφίσματος και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους στο πλαίσιο της ΕΕ πρότεινε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνάντησή τους.
Στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι κατέθεσε στον πρωθυπουργό τις απόψεις του για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, τονίζοντας ότι στην ουσία είναι ένα Ευρωπαϊκό Μνημόνιο, πιο σκληρό ακόμη, και χωρίς χρονικό ορίζοντα, πράγμα που όπως είπε σηματοδοτεί το τέλος της διαπραγμάτευσης. Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να υιοθετήσει μια τέτοια πολιτική ερήμην της λαϊκής βούλησης», μπορεί να δώσει ισχύ στην διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας, προτείνοντας την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό για την αποτυχία του Μνημονίου, που όπως είπε, μας βυθίζει σε ένα φαύλο κύκλο λιτότητας, χρέους και ύφεσης. «Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη και αναδιανομή του πλούτου, δεν θα αποφύγουμε την χρεοκοπία» είπε ο κ. Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ακόμη από τον πρωθυπουργό να δώσει σήμερα άμεση λύση, στην απεργία πείνας των μεταναστών τονίζοντας ότι είναι δίκαια τα αιτήματά τους. «Είναι ένα πρόβλημα με ανθρωπιστική διάσταση και είναι ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική τραγωδία», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου