Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Μπακογιάννη: Ώρα να πούμε όλη την αλήθεια στο λαό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
 
η Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί στις 22-24 Μαρτίου στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο Όλι Ρεν
08 Μαρ 2011 - 19:59
Picture 0 for  Μπακογιάννη: Ώρα να πούμε όλη την αλήθεια στο λαό

Την ψήφιση του «διαπραγματευτικού πακέτου» που θα έρθει ως σύμφωνο στη Βουλή των Ελλήνων από 180 βουλευτές, καθότι θα αφορά θητεία πέραν της σημερινής κυβερνητικής θητείας, πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τόνισε πως ήρθε η ώρα να μάθει όλη την αλήθεια ο ελληνικός λαός και να προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατόν στη μείωση του κράτους «για να έχουμε αποτελέσματα και για να μην πληρώνουν οι πολλοί τα λάθη των λίγων».

Παράλληλα δήλωσε ότι τα κόμματα είναι βαθιά διχασμένα και συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν και υποστηρίζουν την αντιμνημονιακή του λογική, η δε κυβέρνηση ακόμη και σήμερα δεν λέει την πλήρη αλήθεια στο λαό" και έχει αρχίσει από τα εύκολα κόβοντας μισθούς και συντάξεις, ενώ για τις αλλαγές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα "κάνει βήμα σημειωτόν».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο σημείο που βρισκόταν τον περασμένο Μάιο όταν η χώρα πήρε τη χρηματοδότηση και απέφυγε τη χρεοκοπία.

Στελέχη του κόμματος λένε ότι «η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος και δεν είναι αποτελεσματική δεδομένου ότι πλέον οι υπουργοί, όπως για παράδειγμα η Λούκα Κατσέλη, δεν κρύβουν ότι δεν πιστεύουν στα μέτρα που ψηφίζουν και καλούνται να εφαρμόσουν».
«Έχει τεράστιο έλλειμμα συντονισμού. Αντιδρά σπασμωδικά», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και καταλογίζουν στην κυβέρνηση ότι μέχρι τώρα προχώρησε στον «εύκολο δρόμο» ακολουθώντας οριζόντιες περικοπές, επιβαρύνοντας μισθωτούς, συνταξιούχους, επιχειρήσεις και μεταφέροντας το βάρος κυρίως στον ιδιωτικό τομέα ενώ κάνει πίσω στη σύγκρουση με το δημόσιο τομέα.
Παράλληλα υποστηρίζουν ότι η ατζέντα της συζήτησης της κ. Μπακογιάννη με τον κ. Παπανδρέου είχε «λάθος προτεραιότητες», καθώς ο πρωθυπουργός παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί στην σύνοδο κορυφής και «αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά και σε αυτά δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανείς». Στη Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύουν ότι «η Ευρώπη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα μας βοηθήσει αλλά αυτή η βοήθεια δεν θα αποδώσει όσο δεν υπάρχει συνολικό σχέδιο από την κυβέρνηση και όσο τα κόμματα δεν έχουν διάθεση εθνικής συνεννόησης».

«Αυτή η συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών είναι που πρέπει να γίνει άμεσα», συνεχίζουν διαπιστώνοντας ότι σε μία σειρά από θέματα, όπως π.χ. η επιμήκυνση, η έκδοση ευρωομολόγου, η μείωση επιτοκίου, η δυνατότητα επαναγοράς ομολόγων και η ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης, υπάρχει συμφωνία.

Επίσης κατηγορούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ότι «αντιμετωπίζουν το ζήτημα με ελαφρότητα και δεν λένε όλη την αλήθεια στον λαό καθώς δημιουργείται η αίσθηση ότι στη σύνοδο κορυφής μόνο θα πάρουμε». Επιπρόσθετα σημειώνουν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε άμεσα να ενσωματώσει κοινοτική οδηγία που υποχρεώνει το δημόσιο να πληρώνει τις υποχρεώσεις του μέσα σε 60 μέρες και λένε πως «το μέγεθος της κρίσης υπερβαίνει τις δυνάμεις ενός κόμματος και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, όπως τις έχουμε ζήσει μέχρι τώρα».

*Ανακοινώθηκε, εξάλλου, ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί στις 22-24 Μαρτίου στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο Όλι Ρεν και κοινοτικούς αξιωματούχους και για αυτές τις συζητήσεις της θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό.


Πηγή: VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου