Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Σε απολογία επτά στελέχη του ΟΤΕ για τη Siemens



Καλούνται σε απολογία επτά πρώην στελέχη του ΟΤΕ για σύμβαση του 1997 για την υπόθεση της Siemens.

[Για αυτή την υπόθεση η Siemens φταίει ή τα λαμόγια τα δικά μας που τα τσέπωσαν; Γιατί αν φταίει η Siemens, τότε κατ' αντιστοιχία, φταίει αυτός που δίνει το φακελάκι στον γιατρό ή στον εφοριακό καιόχι ο γιατρός ή εφοριακός που τα ζητάνε και τα παίρνουν... εκτός αν"με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω" ;)]

Οι πρώτες κλήσεις σε απολογία για την υπόθεση της Siemens, έφυγαν από το γραφείο των τριών ανακριτών της μεγάλης υπόθεσης.Ενώπιον των ανακριτών καλούνται επτά ανώτερα στελέχη του ΟΤΕ που συμμετείχαν σε επιτροπές για την υπογραφή της σύμβασης 8002 με την εταιρία Siemens το 1997, η οποία σύμφωνα με την δικογραφία προκάλεσε στον οργανισμό ζημιά άνω των 57 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι πρώτοι κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν για κακουργηματικές πράξεις που τους καταλογίζονται, εντός αυτής και της επόμενης βδομάδας, από την εφέτη ανακρίτρια, Μαρία Νικολακέα.

Οι κλήσεις προς απολογία αφορούν την πρώτη δικογραφία για τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία της Siemens», δηλαδή την περίφημη σύμβαση του ΟΤΕ με την γερμανική εταιρία για την ψηφιοποίηση των κέντρων του οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλήσεις αυτές στηρίζονται σε στοιχεία που προέκυψαν από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και ικανοποίηση αιτημάτων δικαστικής συνδρομής. Βάση των στοιχείων αυτών κατέστη δυνατή η κλήτευση των τεσσάρων από τα επτά στελέχη, που απασχολούν για πρώτη φορά την Δικαιοσύνη.

Πηγές του Εφετείου αναφέρουν ότι σε λογαριασμούς των κατηγορουμένων εντοπίστηκαν χρηματικές καταβολές από 250.000 - 1.000.000 ευρώ, ανά περίπτωση, οι οποίες ταυτίζονται χρονικά με την έγκριση και υπογραφή της επίμαχης σύμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το κατηγορητήριο της υπόθεσης η ζημιά του ΟΤΕ από τη συγκεκριμένη σύμβαση υπολογίζεται σε 57.404.918,79 ευρώ, ποσό που περιλαμβάνει τα «δώρα», ενώ το όφελος της γερμανικής εταιρίας φαίνεται να ανέρχεται σε 632.451.856 ευρώ.


Δεξί Χ-Trem

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου