Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΦΙΓΙΟΝ: ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Με ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί παρομοίωσε την Ευρώπη ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, επισημαίνοντας ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση θα μπορούσε «να θέσει σε κίνδυνο 60 χρόνια ευρωπαϊκής ανοικοδόμησης». «Μην απατάσθε: βρισκόμαστε πάνω σε ένα...
ηφαίστειο που μπορεί να δυναμιτίσει ανά πάσα στιγμή την ευρωπαϊκή ήπειρο, την ευημερία της, τη δημοκρατική συνθήκη της, τη νομισματική ένωσή της, την πολιτική ενότητά της», ανέφερε στη διάρκεια ομιλίας του.


«Εάν η χρεοκοπία μιας τράπεζας στις ΗΠΑ το 2008 έπληξε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και προκάλεσε ύφεση σε ολόκληρο τον κόσμο, η παρούσα κρίση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο 60 χρόνια ευρωπαϊκής ανοικοδόμησης», προειδοποίησε.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της Ελλάδας, αναγνωρίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε «δύσκολη κατάσταση» και ότι πρέπει «να εντείνει τις προσπάθειές της».
Επισήμανε ωστόσο ότι είναι καθήκον των ευρωπαϊκών χωρών να την στηρίξουν. «Σε μια οικογένεια, δεν αφήνουμε να πέσει αυτός που βαδίζει πιο αργά από τους άλλους γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, δεν υπάρχει πια οικογένεια», σημείωσε.

Fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου