Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Ευ. Βενιζέλος: Σςςςςςςςς! ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ.....Απαραίτητη η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την 6η δόσηΟ υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα και υπογράμμισε την ανάγκη να κλείσουν μέχρι το τέλος του μήνα οι εκκρεμότητες σε σχέση με τα διαρθρωτικά μέτρα που είναι ανοιχτές.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, δήλωσε ότι «μέσα σε 15 ημέρες πρέπει να γίνουν πράγματα που δεν έγιναν εδώ και χρόνια». Όσον αφορά στην τρόικα είπε ότι θα χρειαστεί περίπου 10 ημέρες για να συντάξει την έκθεσή της και ότι η έγκριση της δόσης από την ευρωζώνη μπορεί να γίνει σε Eurogroup, ίσως και τηλεφωνικά, πριν από την 23η Οκτωβρίου και τη Σύνοδο Κορυφής.

Τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας (εις βάρος των κλαδικών), όπως έχει ζητήσει η τρόικα, επικαλούμενος ουσιαστικά την ανάγκη ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας. Ισχυρίστηκε ότι το γεγονός πως η κυβέρνηση λαμβάνει νέα συνεχώς νέα μέτρα ή ότι δεν αποδίδουν επαρκώς όσα έχουν ληφθεί, οφείλεται στο ότι αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα σε σχέση με τον στόχο του ελλείμματος.

Επανέλαβε ότι «είναι προτιμότερο να πάμε πίσω στο 2004, παρά να πάμε στο 1960» (από άποψης εισοδήματος).

Προανήγγειλε σημαντική αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και ταυτόχρονα πιθανή αλλαγή των συντελεστών του φόρου, προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη τελική επιβάρυνση. Δήλωσε ότι «στόχος είναι να φέρουμε κοντά τις αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες, χωρίς να αυξήσουμε την επιβάρυνση. Ίσως να μειώσουμε τους συντελεστές».

Οι αντικειμενικές αξίες υπολείπονται σήμερα των αντικειμενικών κατά τουλάχιστον 30%, και οι όποιες αλλαγές, θα γίνουν έως το τέλος του έτους, με το νέο φορολογικό σύστημα.

Τέλος, τάχθηκε εκ νέου κατά της συγκυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας, πάντως, ότι έχει άριστες προσωπικές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά. Ισχυρίστηκε ότι με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», το ΠΑΣΟΚ μιλούσε προεκλογικά για «άδικη κατανομή του πλούτου» και επισήμανε ότι οι προσωπικές σχέσεις του με τον πρωθυπουργό «είναι άψογες».


Enet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget