Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Σε εξέλιξη, νέα συνάντηση Βενιζέλου - τρόικας
Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, αντικείμενο της συνάντησης απόψε είναι το μνημόνιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή τα μέτρα της διετίας 2011- 2012. Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν, ότι χθες οριστικοποιήθηκε το αντίστοιχο μνημόνιο του ΔΝΤ. Αν και, ο επικεφαλής από πλευράς ΔΝΤ στο κλιμάκιο της τρόικας, Πολ Τόμσεν, δήλωσε, με βάση το πρακτορείο Reuters, ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά υπάρχουν ακόμη θέματα που πρέπει να συζητηθούν. Σύμφωνα επίσης με το ίδιο τηλεγράφημα, ο κ. Τόμσεν ανέφερε ότι απομένει σίγουρα κάποιος καιρός έως ότου υπάρξει κατάληξη, ενώ πιστεύει ότι η αξιολόγηση αναμένεται να είναι θετική.

Μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για τα μέτρα της διετίας 2011- 2012, αναμένεται να αρχίσει νέος κύκλος διαβουλεύσεων, για τα μέτρα της διετίας 2013- 2014 και την αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου. Σύμφωνα με γνώστες των συζητήσεων, η διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής της τρόικας μπορεί να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας το αργότερο.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε ότι η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα είναι πιθανότατα έτοιμη έως τις 24 Οκτωβρίου. Εάν συμβεί αυτό, η έκθεση δεν θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 17 Οκτωβρίου, αν και θα υπάρχει τότε μια πρώτη ακριβής εικόνα για την πορεία του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημοσίου χρέους. Η εικόνα αυτή, μπορεί να αποτελέσει και τη "βάση" για να αρχίσουν οι διαδικασίες για τη δανειοδότηση της Ελλάδας με το νέο πρόγραμμα και με νέους όρους εποπτείας. 

Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου