Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Σενάρια συγκυβέρνησης χωρίς τον… ξενοδόχο



Η εκτίμηση που από κοινού δημοσιεύουν σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος» και η «Δημοκρατία» περί της ενδεχόμενης προσπάθειας του Γιώργου Παπανδρέου να επαναφέρει στην πολιτική ατζέντα τησυζήτηση περί συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, έρχεται να επιβεβαιώσει σχετικές πληροφορίες και… διαδόσεις, που κυκλοφορούν και πάλι το τελευταίο διάστημα στο πολιτικό παρασκήνιο, και στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Το σενάριο θέλει τον Γιώργο Παπανδρέου να επιχειρεί «απόδραση» από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Κυβέρνησή του, αδυνατώντας να υλοποιήσει τα επώδυνα μέτρα που μετ’ επιτάσεως ζητάει η τρόικα, κάτω από το βάρος της πίεσης και της αποδοκιμασίας της κοινωνίας.
Και ουσιαστικά, να επανέρχεται στη συζήτηση που διεκόπη τον Ιούνιο, όταν πήρε την πρωτοβουλία να προτείνει στον Αντώνη Σαμαρά κυβέρνηση συνεργασίας των δυο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, για να υποχωρήσει τελικά, κάτω από την πίεση του «βαθέως ΠΑΣΟΚ».
Το σενάριο δείχνει λογικοφανές, από τη στιγμή που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταγράφει δημοσκοπικά, αλλά και σε επίπεδο κοινωνικής δυσαρέσκειας, μια πρωτοφανή υποχώρηση των δυνάμεών της.
Μόνο που για να υλοποιηθούν τέτοια σενάρια, τα οποία μοιάζουν με το… τανγκό, απαιτούνται δυο. Και στην προκειμένη περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς είναι ξεκάθαροι: Δεν σκοπεύουν να προσφέρουν συναίνεση σε έναν ολισθηρό για το μέλλον του τόπου δρόμο. Ζητούν εκλογές, και καθαρή εντολή για αλλαγή πολιτικής.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου