Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΣΕΛΑΤην άμεση παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά στη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου Οικονομικών...
του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την αντιμετώπιση των φοροφυγάδων τα ονόματα των οποίων είχαν περιληφθεί σε σχετική λίστα επί των ημερών του.

Ο κ. Κουσελάς, όπως προκύπτει και από σημερινά δημοσιεύματα, είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Τι γίνεται με τους μεγαλοοφειλέτες; Γιατί δεν δίνετε στη δημοσιότητα τα ονόματά τους - είναι 3.800- και τους αφήνετε ήσυχους την ώρα που θέλουμε να κόψουμε το ρεύμα από ανθρώπους που δεν χρωστούν ούτε ένα ευρώ στην εφορία;» είπε ο κ. Κουσελάς.

«Εγώ είμαι τρεις μήνες υπουργός στο Οικονομικών. Εσύ τι έκανες ρε Δημήτρη που ήσουν και στο αρμόδιο υπουργείο; » αντέτεινε ο κ. Βενιζέλος για να πάρει την εξής απάντηση από τον βουλευτή: Αυτός ήταν ο λόγος που αποχώρησα από την κυβέρνηση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά λοιπόν να ερευνηθεί για ποιόν λόγο ο πρώην υφυπουργός δεν προχώρησε με τη λίστα των φοροφυγάδων.

Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία θα διενεργήσει η εισαγγελέας πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου θα κληθεί να καταθέσει ο κ. Κουσελάς προκειμένου να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε και με την επίμαχη φράση συνδέοντας τη λίστα των φοροφυγάδων με την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.


Fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου