Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

TO ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




Τον προσεχή Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκπομπή...
του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού «D».

Απαντώντας σε παρατήρηση ότι η σημερινή εικόνα της Τουρκίας δείχνει ότι έχει τερματιστεί η πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δηλωσε ότι τον προσεχή Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και ότι μέχρι το Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν ανάλογες συνεδριάσεις με τη Βουλγαρία, το Ιράκ και την Ουκρανία.

Στην αναφορά στο θέμα των κυπριακών ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Νταβούτογλου αφού εξέφρασε την ελπίδα ότι κατά τις συνομιλίες για το Κυπριακό τον Οκτώβριο θα υπάρξει εξέλιξη και θα ενωθούν όλες αυτές οι έρευνες, διεμήνυσε για μία ακόμη φορά ότι σε αντίθετη περίπτωση η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχθεί «τη μονομερή αυτή ενέργεια» και οι τουρκικές έρευνες «θα ενισχυθούν και με άλλα ερευνητικά πλοία».

Την ίδια ώρα πάντως, η Κύπρος με επιστολή προς τα Ηνωμένα Έθνη, κατήγγειλε τις απειλές του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, καλώντας ταυτόχρονα την Τουρκία να συμβάλει εποικοδομητικά σε λύση του Κυπριακού.

Fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου