Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Απαράδεκτο χαρακτηρίζουν το νέο σύστημα αδειοδότησης και χρήσης νερού 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


 

Απαράδεκτο χαρακτηρίζουν το νέο σύστημα αδειοδότησης και χρήσης νερού 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, ΠΕΚΑ, Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Ανάπτυξης, απέστειλαν 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με την οποία εκφράζουν την αντίδρασή του σχετικά με το νέο σύστημα αδειοδότησης και χρήσης νερού. Ειδικότερα οι βουλευτές κάνουν λόγο για ένα «απαράδεκτο, δαιδαλώδες και κοστοβόρο σύστημα αδειοδότησης των γεωτρήσεων και ιδιαίτερα των πηγαδιών, των πηγών και των στερνών». Επίσης ζητούν την επανεξέταση της Κ.Υ.Α. με πραγματική απλοποίηση της διαδικασίας.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
Αξιότιμοι κ Υπουργοί,
Με την Κ.Υ.Α150559/10-6-2011(ΦΕΚ 1440/Β)καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού. Η ανάγκη για τη καταγραφή των δικαιωμάτων και η αδειοδότηση χρήσης νερού είναι κατανοητή και αναγκαία.
Αυτό όμως που δεν είναι κατανοητό είναι το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, δαιδαλώδες και κοστοβόρο σύστημα αδειοδότησης των γεωτρήσεων και ιδιαίτερα των πηγαδιών, των πηγών και των στερνών.
Η εμπλοκή πολλών υπηρεσιών, το πλήθος των εγγράφων μελετών και εγκρίσεων καθώς και η μικρή προθεσμία (ειδικά για τα αρδευτικά νερά) μπορεί να καταστήσουν στην πράξη ανεφάρμοστη την Κ.Υ.Α.

Για όλα τα παραπάνω ζητούμε:

1) Την επανεξέταση της Κ.Υ.Α. με πραγματική απλοποίηση της διαδικασίας.
2) Προσδιορισμό μιας υπηρεσίας στην οποία θα απευθύνεται ο πολίτης.
3) Ιδιαίτερα για τις αρδευτικές γεωτρήσεις και πολύ περισσότερο για τα πηγάδια και τις στέρνες η διαδικασία να είναι απλή με τη συμπλήρωση ενός εντύπου( υπεύθυνη δήλωση από τον δικαιούχο ή χρήστη του πηγαδιού με την οποία θα δηλώνει το πηγάδι, με απλό σκαρίφημα χωρίς να απαιτείται ανάλυση του νερού και περιβαλλοντική μελέτη) σε μια υπηρεσία χωρίς να αναγκάζεται ο αγρότης να τρέχει από γραφείο σε γραφείο, να χρεώνεται ποσά που δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει και που εν τέλει εξυπηρετούν μόνο συντεχνιακές σκοπιμότητες.

Οι Βουλευτές

Κεγκέρογλου Βασίλης, Βαρβαρίγος Δημήτρης, Μαργέλης Σπύρος , Μοσχόπουλος Σπύρος, Μανωλάκης Άγγελος, Ζωϊδης Νικόλαος, Τσώνης Νίκος, Παντούλας Μιχάλης, Περλεπέ – Σηφουνάκη Αικατερίνη, Αντωνακόπουλος Παναγιώτης, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Γκερέκου Άντζελα, Εμινίδης Σάββας, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Τσουρή Ελπίδα, Στασινός Παύλος, Μιχελογιαννάκης Ιωάννης, Τζελέπης Μιχάλης.
 

Agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου