Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΣΔΟΕ και Εισαγγελέας «ξεσκονίζουν» τα «παλάτια» του Άκη

Δευτέρα, 2 Μάιος 2011
 
  
ΣΔΟΕ και Εισαγγελέας «ξεσκονίζουν» τα «παλάτια» του Άκη
Μπορεί ο Άκης να «ψιλοκαθάρισε» με τη Βουλή, καθώς τα πιθανά αδικήματα για το σκάνδαλο των υποβρυχίων έχουν παραγραφεί, αλλά με την ακίνητη περιουσία του, δεν φαίνεται να ξεμπλέκει τόσο εύκολα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΔΟΕ και οι δικαστικές αρχές ελέγχουν διεξοδικά την ακίνητη περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου για να διαπιστώσουν εάν συνδέεται με παράνομες πληρωμές στην υπόθεση των υποβρυχίων.
Τα πόθεν έσχες του πρώην υπουργού και ο χρόνος απόκτησης της ακίνητης περιουσίας του, ελέγχονται εξονυχιστικά.

Ταυτοχρόνως, ελέγχονται και οι of shore που εμπλέκονται στις αγοραπωλησίες των ακινήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παράνομες ροές χρηματικών ποσών από άλλες of shore που εμφανίζονται στις μίζες των οπλικών συστημάτων.

Θυμίζουμε ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜΑ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δέχτηκε ότι ελέγχθηκε από το ΣΔΟΕ, καθώς και ότι ο εξάδελφός του κ. Νικόλαος Ζήγρας μετείχε στην off shore εταιρεία Torcaso.

Η Αρεοπαγίτου και η Λεωφόρος Νίκης

Ο Άκης στην Αθήνα μένει απέναντι από την Ακρόπολη (στον πιο ακριβό δρόμο της πρωτεύουσας) και στη Θεσσαλονίκη στη συμβολή της Αριστοτέλους με τη Λεωφόρο Νίκης (στον πιο ακριβό δρόμο της πόλης).
Το σπίτι της Δ. Αρεοπαγίτου αγοράστηκε από τη σύζυγό του, με μετρητά και δάνειο. Η οικογένεια, σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του Άκη, πληρώνει κάτι παραπάνω από 4.000 ευρώ το μήνα για τοκοχρεολύσιο, τη στιγμή που ο μισθός του εν ενεργεία βουλευτή είναι περίπου 5.000 ευρώ μετά τις μειώσεις. Ο Άκης είναι συνταξιούχος και η Βίκυ βρίσκεται σε άδεια άνευ αποδοχών.
Το διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης, περίπου 170τ.μ., σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανήκει στην κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία δεν αγοράζει με δάνεια. Προσφάτως, απέκτησε κι ένα σπίτι στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι. Το «σπίτι με τον κισσό» είναι ένα από τα κλασικά ακίνητα του κέντρου της Αθήνας. Η Αρετή Τσοχατζοπούλου το απέκτησε (συνολικό εμβαδό 270 τ.μ) έναντι 627.942 ευρώ, ενώ οι μεσίτες το ανεβάζουν πάνω από το ένα εκατομμύριο.
Η οικογένεια Τσοχατζόπουλου έχει αγοράσει και το ακίνητο στην Κομνά Τράκα 3, όπου βρισκόταν το γραφείο του Άκη. Προηγήθηκε αγορά από το Θεσσαλονικιό επιχειρηματία κ. Νικόλαο Ζήγρα, ξάδερφο του Άκη, μέτοχο της  Torcaso, ο οποίος και το μεταβιβάζει στον πρώην υπουργό τέσσερα χρόνια αργότερα.

Η Torcaso και η Nobilis

Στην Κομνά Τράκα, ο Άκης διασταυρώνεται και πάλι με την offshore εταιρεία Torcaso Investments Limited, που κατείχε για δύο χρόνια το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μέχρι να το πουλήσει σε άλλη off shore, τη Nobilis.
Στο γραφείο του Άκη εδρεύει η εταιρεία ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ, που συστήθηκε το 2007 από την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, και τον γιό του Αλέξανδρο.
Όμως, η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει ιδρύσει από το 2003 και την εταιρεία ΑΤΕΦΑ ΕΠΕ, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας μετέχει και η λογίστρια κ. Ευφροσύνη Λαμπροπούλου- γνωστή και ως «η λογίστρια του ΠΑΣΟΚ», η οποία το 2002 εμφανίζεται να ενεργεί και ως αντίκλητος της Torcaso κατά την αγοραπωλησία της σημερινής κατοικίας του κ. Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Μπορεί η κ. Τσοχατζοπούλου να αγοράζει τη Δεινοκράτους το 2006, αλλά τη δηλώνει ως κατοικία από το 2001, όταν το ακίνητο ανήκε στην off shore εταιρεία Bluebell με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας, η οποία τη μεταβίβασε το 2005 στην ιδιοκτησία κ. Οικονομίδη, ο οποίος σε λιγότερο από έναν χρόνο την πούλησε στην κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.
NEWPOST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου