Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Διαψεύδει αναδιάρθρωση ο Γ. Πεταλωτής


«Η κυβέρνηση έπρεπε να σταματήσει τη χώρα από τον γκρεμό», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ασκώντας παράλληλα σε όσους «βρίσκονται απέναντι» και κάνοντας λόγο για «δυνάμεις της συντήρησης, καταστροφολόγους και φωνές μιζέριας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδοκίμασε την πολιτική της ΝΔ που «οδήγησε στο Μνημόνιο» και είπε ότι «για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν υπάρχουν οι λογικές της κυβέρνησης Καραμανλή "ασ’ το για αργότερα"».

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι τυχόν αναδιάρθρωση δεν θα λύσει το πρόβλημα της χώρας, ενώ σχετικά με τις τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, και τη γερμανίδα καγκελάριο, Αγκέλα Μέρκελ, δήλωσε ότι δεν είναι μυστικές επαφές αλλά τακτικές και δεν θίγεται θέμα αναδιάρθρωσης.

Όσον αφορά σε ενδεχόμενο επιμήκυνσης και μείωσης του επιτοκίου για το χρέος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «είναι άλλο πράγμα η αναδιάρθρωση και άλλο η βελτίωση των όρων αποπληρωμής των δανείων» και επεσήμανε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 25 Μαρτίου, για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ που προβλέπει το Μνημόνιο.

Υπερασπίστηκε ακόμη την επιλογή περικοπής μισθών και συντάξεων πριν από ένα χρόνο γιατί ήταν «ύψιστη ανάγκη και ευθύνη της κυβέρνησης στις τότε συνθήκες και, εφόσον σταθεροποιηθεί η οικονομία και η ανάπτυξη, πρώτη προτεραιότητα θα είναι η επανόρθωση των εισοδημάτων».

NEWBEAST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου