Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Το Spiegel μας βρίσκει… προβληματικούς

27.04.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Δεν αποτελεί φυσικά έκπληξη το γεγονός ότι, για άλλη μια φορά, αρνητικές εκτιμήσεις και σχόλια αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, και ειδικότερα τα δημοσιονομικά μεγέθη, προέρχονται από τη Γερμανία. Και ακόμη πιο συγκεκριμένα, το περιοδικό Der Spiegel.
Σύμφωνα λοιπόν με την ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού, η Ελλάδα είναι «το πιο προβληματικό παιδί της Ευρώπης», με αφετηρία κριτικής τις χθεσινές, επίσημες ανακοινώσεις της Eurostat, με τις οποίες αναθεωρήθηκε το έλλειμμα του ΑΕΠ για το 2010, από το 9,6% στο 10,5%.
Οι συντάκτες του Der Spiegel υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει πως το βουνό του ελληνικού χρέους είναι μεγαλύτερο από όσο είχε εκτιμηθεί στην αρχή, αλλά και από όσο αναμενόταν, με αποτέλεσμα να εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσο η εξυπηρέτησή του μπορεί να καταστεί εφικτή απλώς και μόνο με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, ή θα απαιτηθεί αναδιάρθρωση.
Οι Γερμανοί πάντως επισημαίνουν με έμφαση τις πρόσφατες δηλώσεις του «αντ’ αυτού» του Ζαν-Κλοντ Τρισέ, Γιούργκεν Σταρκ, ο οποίος διατύπωσε ξεκάθαρα την άποψη ότι στην περίπτωση που η Ελλάδα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, οι επιπτώσεις θα είναι απρόβλεπτα αρνητικές για το τραπεζικό σύστημα, αλλά και την ευρωζώνη.

Πηγή: Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου