Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΚΕΝΑ (ΛΕΦΤΑ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

Γιατί κ.Διαμαντοπούλου;
Γιατί κ. Χριστοφιλοπούλου;
Γιατί κ.Κουλαιδή ;
Με μεγάλη μου έκπληξη λίγες μέρες πριν από τις διακοπές του Πάσχα , διαπίστωσα ότι προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής , και μάλιστα για 4! ώρες την εβδομάδα . Δεν μπορεί λέω , θα διορθώνονται κάποιες ελλείψεις της τελευταίας στιγμής . Αφού σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου ( κοινή συνέντευξη Διαμαντοπούλου – Χριστοφιλοπούλου ) , τον Σεπτέμβριο μας έλεγε ότι οι γυμναστές είναι υπεράριθμοι ( 17 γυμναστές σε ένα σχολείο της Κοζάνης , τυχαίο;) , και στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν κενά.


Παρακολουθώντας από κοντά το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ , γνωρίζω ότι στις επανειλημμένες επαφές διαφόρων εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών φορέων με το Υπουργείο η μόνιμη απάντηση των ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ήταν ότι θα καλυφθούν όλα τα κενά. Σε μία απο αυτές τις συναντήσεις στις 13/12 ο Γ.Γ. κ. Κουλαιδής απαντώντας σε συγκεκριμένες καταγγελίες της Ενωτικής κίνησης Γυμναστών ότι το μάθημα της Φυσικής Αγωγής διδάσκεται από δασκάλους , δήλωσε ότι αυτό γίνεται για ελάχιστες ώρες και ότι προβλέπεται από τον νόμο !!!

Πίσω στο θέμα μας τώρα . Σερφάροντας στο alfavita.gr διαβάζω μια ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας του Πειραιά όπου ανακοινώνεται η πρόσληψη 56! ωρομισθίων Φυσικής Αγωγής και 17!Μουσικών .
Καλά που βρέθηκαν όλα αυτά τα κενά στον Πειραιά; Υπήρχαν κενά; Και πόσα ; Στην υπόλοιπη Ελλάδα ;Ρωτώντας φίλους και γνωστούς οριστικοποίησα την πληροφορία ότι έχουν προσληφθεί σίγουρα πάνω από 1000 τετράωροι σε όλη την χώρα , δηλαδή υπήρχαν τουλάχιστον 4000 (τέσσερις χιλιάδες ) ώρες κενές , αν και οι φορείς των γυμναστών μιλούν για 10.000 κενές ώρες. Μάλιστα όλες οι προσλήψεις γίνονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση , κατά συντριπτική πλειοψηφία στα 800 ολοήμερα πιλοτικά . Δηλαδή κ.Διαμαντοπούλου δεν εξοπλίσατε και δεν επανδρώσατε ούτε τα σχολεία που εσείς ιδρύσατε . Εν όψει της αξιολόγησης της λειτουργίας τους συμπληρώνετε άρον άρον τα κενά για να ανακοινώσετε με υπερηφάνεια τον Ιούνιο την επιτυχία του νέου πειράματός σας .Τελικά τι είστε ;

Είστε άχρηστοι ;
Είστε ανίκανοι ;
Είστε ψεύτες ;
Είστε μέλη μιας ομάδας που πάσχει απο αθεράπευτο κυβερνητισμό;
Είστε μέλη μιας κυβέρνησης για τα πανηγύρια;
Ή μήπως όλες αυτές οι αλλοπρόσαλλες και αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις και ανακοινώσεις έχουν στόχο;
Είναι σχέδιο απορρύθμισης της εκπαίδευσης ;
Είναι σχέδιο ελαστικοποίησης της εργασίας των εκπαιδευτικών ως αντιπαραγωγικών;

Κ. Διαμαντοπούλου, τελικά είναι σχέδιο διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης την οποία άλλωστε αποδεδειγμένα αντιπαθείτε;
Υ.Γ. προς Καθηγητές Φυσικής Αγωγής: Και μόνο που αποδεχθήκατε το αίσχος αυτό και αναλάβατε υπηρεσία δείχνει γιατί ο κλάδος αυτός εμπαίζεται κατ’ εξακολούθηση .

Χρυσαφίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου