Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Γ. Ραγκούσης: "Ηλεκτρονική η λειτουργία του κράτους"

27/4/2011
Ηλεκτρονικά θα λαμβάνουν τα έγγραφα που επιθυμούν οι πολίτες με την εφαρμογή του νέου νόμου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Όπως τόνισε ο υπουργός, θα δίνεται πλέον η δυνατότητα στον πολίτη να παίρνει ηλεκτρονικά από το σπίτι του μια σειρά από έγγραφα διαφόρων υπηρεσιών που για πρώτη φορά στην χώρα μας, θα έχουν εγκυρότητα.

Μίλησε, επίσης, για την επέκταση του ωραρίου στο Δημόσιο που θα φθάσει στις 40 ώρες την εβδομάδα και από το φθινόπωρο θα λειτουργεί -μέσω ορισμένων υπηρεσιών- και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης με αντίστοιχη εξοικονόμηση κάποιων ωρών από την Παρασκευή.

Αναφέρθηκε, επιπρόσθετα, στο κρίσιμο θέμα των αποχωρήσεων των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε ο κανόνας 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις να έχει αποτέλεσμα. Τόνισε ότι αν όλα κυλήσουν βάση του πλάνου της κυβέρνησης, το 2013 θα έχει η Ελλάδα ένα Δημόσιο μειωμένο κατά 200.000 λιγότερους μισθοδοτούμενους υπαλλήλους σε σύνολο 700.000, σύμφωνα με την απογραφή.

Τέλος, τοποθετήθηκε σχετικά με την συνεχιζόμενη φημολογία περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "η σιωπή για την αναδιάρθρωση είναι χρυσός για τη χώρα".

Πηγή:  e-aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου