Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ποιοί θα πληρώσουν υψηλά πρόστιμα στις εφορίες

 

 

Οι δηλώσεις που πρέπει να υποβληθούν έντυπα στις εφορίες αφορούν, πρώτον, σε μεταβολή μετάταξης για υπαγωγή σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Πρόστιμα θα επιβάλει η εφορια σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους, υποθηκοφύλακες, δικαστικους επιμελητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες και ερμηνευτές έργων τέχνης, οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στο καθεστώς ΦΠΑ παρ΄ότ υποχρεούνταν να το πράξουν από την 1η Ιουλίου του 2010 με βάση τις αλλαγές που έγιναν πέρυσι στο φορολογικό καθεστώς τους.

Σε εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά δίνεται προθεσμία μέχρι 31 Μαίου 2011 στους φορολογούμενους αυτούς να προσκομίσουν στα αρμόδια τμήματα της εφορίας τους, το αποδεικτικό υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ για το τρίτο τρίμηνο του 2010 μέσω του taxisnet.

Αν δεν το κάνουν θα τους επιβληθούν οι πρόσθετοι φόροι και τα πρόστιμα τα οποία είναι ανάλογα αυτών που επιβάλονται σε φορολογούμενους που δεν υποβάλλουν τη δήλωση ΦΠΑ εντός της σχετικής προθεσμίας. Πάντως, στο διάστημα μέχρι και 31 Μαίου, οπότε λήγουν οι προθεσμίες υποβολής των σχετικών δηλώσεων δεν θα επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι ούτε πρόστιμα.

Οι δηλώσεις που πρέπει να υποβληθούν έντυπα στις εφορίες αφορούν, πρώτον, σε μεταβολή μετάταξης για υπαγωγή σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ από 1.7.2010, δεύτερον, περιοδικών δηλώσεων για φορολογικές περιόδους από 1.7.2010 έως 31.3.2011 και τρίτον, εκκαθαριστικών δηλώσεων για διαχειριστικές περιόδους 2010 και 2011.

Πηγή:  Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου