Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικίνα για υπεξαίρεση

27-4-2011

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε γυναίκα αστυνομικός που υπηρετεί σε τμήμα της Αθήνας, καθώς σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.
 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ύστερα από πρόσφατο εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο τμήμα όπου υπηρετούσε διαπιστώθηκε ότι σε δύο περιπτώσεις δικογραφιών, που χειριζόταν η ίδια και αφορούσαν αιφνιδίους θανάτους ατόμων, τα χρήματα, τιμαλφή και βιβλιάρια καταθέσεων που είχαν κατασχεθεί από τις οικίες τους, δεν είχαν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αν και είχαν συνταχθεί εκθέσεις κατασχέσεως.
Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., στην πρώτη περίπτωση κατασχέθηκαν 1.737 ευρώ και δύο τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων με συνολικό υπόλοιπο 185.023,26 ευρώ, ενώ στη δεύτερη το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ, ένα βιβλιάριο μισθοδοτικού λογαριασμού με μηδενικό υπόλοιπο, ένα βιβλιάριο καταθέσεων με αναγραφόμενο χρηματικό ποσό 15.507,70 ευρώ, τρία ασημένια δαχτυλίδια, δύο ασημένιες αλυσίδες χειρός, ένα ζευγάρι ασημένια σκουλαρίκια, μία ασημένια αλυσίδα λαιμού και ένα ασημένιο ρολόι.
Τα αποτελέσματα της έρευνας γνωστοποιήθηκαν στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, προέκυψε ότι η Αστυνόμος Α΄ ιδιοποιήθηκε παρανόμως τα παραπάνω χρηματικά ποσά, τιμαλφή και βιβλιάρια καταθέσεων.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, η Προκαταρκτική Εξέταση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σε βάρος της αστυνόμου διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.
 
Πηγή: Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου