Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Mία θλιβερή εικόνα

28/04/2011

Με συντριπτική πλειοψηφία (226 υπέρ, 9 κατά) η Βουλή ψήφισε υπέρ της σύστασης επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του Ακη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων. Ουσιαστικά ο κ. Τσοχατζόπουλος οδηγήθηκε εκεί από την παράταξη του που ανέλαβε την πρωτοβουλία και φυσικά τη στήριξε κοινοβουλευτικά.
Λίγο πριν την ψηφοφορία προηγήθηκε η παρέμβαση του κ. Τσοχατζόπουλου. Ηταν μία θλιβερη εικόνα. Για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, τη Βουλή, το πολιτικό σύστημα ολόκληρο. Αν δεν την είδατε είναι εύκολο να σας την περιγράψουμε. Μετά από χρόνια ο Ακης Τσοχατζόπουλος βρίσκεται στο βήμα της Βουλής. Λες και η δεκαετία του '80 ήρθε να μας θυμίσει πως εκεί είναι οι πηγές του ποταμού που πάει να μας πνίξει. Εμφανώς γερασμένος, αλλά σε γενικές γραμμές διατηρεί το γνωστό σφρίγος και το ίδιο ύφος. Μη ξεχνάτε πως για λίγες ψήφους δεν έγινε πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Για λίγες ψήφους. Και δεν αποκλείεται κάποιοι από εκείνους που τον είχαν ψηφίσει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να συναινέσουν τώρα στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του. Η πολιτική είναι σκληρότερη και από τη ζωή.
Και κάτω από το βήμα στην αίθουσα της ολομέλειας, μία σκηνή εξίσου μελαγχολική. Λίγοι βουλευτές που ακούν με αδιάφορο ύφος έναν πρώην ισχυρό συνάδελφο τους να λέει τα αυτονόητα. Ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε σε γενικές γραμμές τα εξής:
Η προμήθεια των υποβρυχίων ήταν συμφέρουσα για τον τόπο και τα εθνικά συμφέροντα καθώς θα ενίσχυε σημαντικά την ισχύ του Πολεμικού Ναυτικού.
Η απόφαση δεν άνηκε μόνο στον υπουργό, αλλά στους επιτελείς και στο ΚΥΣΕΑ.
Προφανώς υπάρχουν σκιές γι' αυτό και η Δικαιοσύνη διενεργεί έρευνα για την εμπλοκή όλων των πιθανών υπευθύνων, δηλαδή για τα μέλη όλων των κυβερνήσεων που επέβλεψαν την προμήθεια.  Ο ίδιος αποτελεί στόχο των πραγματικών ενόχων. Ωστοσο δεν πρόκειται να είναι εύκολος στόχος.
Δεν απειλεί με αποκαλύψεις διότι δεν υπάρχει κάτι για να αποκαλυφθεί, όλα ήταν διάφανα.
Υπαινίχθηκε ότι υπάρχει θέμα παραγραφής και παράτυπων διαδικασιών.
 
 
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών
Πηγή:  Protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου