Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ανατροπή και ελπίδα

28.04.2011ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ


Πριν από ένα χρόνο, Απρίλιο μήνα, ο πρωθυπουργός από το Καστελλόριζο επισημοποιούσε την προαναγγελθείσα δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ. Από τότε μέχρι σήμερα, επί δώδεκα μήνες, ακούμε για «πακέτα» μέτρων ενώ η μόνιμη επωδός είναι οι φόροι παντού και επί πάντων. Αυτό το διάστημα δεν ακούσαμε, και φυσικά δεν είδαμε, κάτι διαφορετικό κάτι τέλος πάντων που θα παρέκκλινε της συνήθους τακτικής, δηλαδή της επιβολής φόρων. Η αντιπολίτευση, για να μην την αδικούμε, στηλίτευσε τα μέτρα επικρίνοντας την φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά πέραν των προτάσεων που ακούστηκαν στο Ζάππειο και εν συνεχεία… χάθηκαν επικοινωνιακά, δεν υπήρξε κάποια σοβαρή εναλλακτική πρόταση.
Τώρα, μετά από ένα χρόνο, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να επαναφέρει στο προσκήνιο και να βάλει σε δημόσια διαβούλευση ένα πλέγμα μέτρων τα οποία θεωρεί ότι μπορεί να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη. Και είναι η πρώτη φορά από τότε που ένα κόμμα θα καταθέσει μια συγκροτημένη και ολοκληρωμένη πρόταση για την οικονομία. Αν μάλιστα, όπως λέγεται, αυτή η πρόταση θα ανατρέπει και την υπάρχουσα φορολογική λογική, εισάγοντας μια νέα αντίληψη στην άντληση εσόδων, τότε πραγματικά αξίζει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε όσα αναμένεται να εξαγγείλει σε λίγες ημέρες από σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς.
Ας ελπίσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία, που εξ αντικειμένου αποτελεί εναλλακτική πρόταση εξουσίας, δεν θα αρκεσθεί σε αφορισμούς και ευχολόγια, αλλά συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει το μνημόνιο, θα καταθέσει μια πρόταση η οποία θα αποτελέσει και το οικονομικό της πρόγραμμα εφόσον κληθεί να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Γι’ αυτό και επισημαίνουμε ότι το Ζάππειο 2 θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον Αντώνη Σαμαρά, από το οποίο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας σε τροχιά εξουσίας.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου