Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Παραπέμφθηκε ο Άκης

28.04.2011ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ


Με 226 ψήφους υπέρ, 9 κατά, 9 «παρών», 1 λευκό και 5 άκυρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος παραπέμφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε Προκαταρκτική Επιτροπή, για την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, για την υπόθεση της προμήθειας υποβρυχίων.
Από την ψηφοφορία απείχαν ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ σύμφωνα με την πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, η Προκαταρκτική Επιτροπή θα επικεντρωθεί στα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του δημοσίου, και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Η Ειδική Επιτροπή που θα συσταθεί, θα αποτελείται από 13 μέλη, εφόσον δεχτούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλων κομμάτων: 7 θα είναι από το ΠΑΣΟΚ, 3 από τη Νέα Δημοκρατία, και από ένα μέλος από τα υπόλοιπα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος εκφώνησε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, κάνοντας λόγο για συστηματικές επιθέσεις, ψεύδη, λάσπη και συκοφαντίες σε βάρος του. Θύμισε το παρελθόν του και τους αγώνες που έχει δώσει για το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι θα είναι παρών, και όχι απών

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου