Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Οι Οίκοι ξορκίζουν (τώρα) την αναδιάρθρωση

28.04.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η «Ναυτεμπορική» πραγματοποίησε ένα εκτενές ρεπορτάζ για το πώς βλέπουν οι ξένοι Οίκοι Αξιολόγησης τη συζήτηση που διεξάγεται σε διεθνές επίπεδο για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα.
Αναλυτές τόσο από την Standard & Poors, όσο και από τον Οίκο Fitch, διατύπωσαν την εκτίμηση ότι η προοπτική της αναδιάρθρωσης δεν συνιστά μονόδρομο για την ελληνική οικονομία, και την προσπάθεια της χώρας να βγει από το σημερινό τούνελ.
Κοινή συνισταμένη στις διαπιστώσεις των αναλυτών είναι η παραδοχή ότι το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε πέρσι, σπεύδουν ωστόσο να επισημάνουν ότι όποια μορφή αναδιάρθρωσης κι αν επιλεγόταν, εφόσον τα πράγματα έφταναν ως εκεί, οι διεθνείς αγορές θα την προσέγγιζαν ως χρεοκοπία. Με ό, τι αρνητικό θα συνεπαγόταν κάτι τέτοιο, όχι μόνο για τη δυνατότητα της Ελλάδας να σταθεί μόνη της στις διεθνείς αγορές, και να διεκδικήσει τη χρηματοδότησή της, αλλά συνολικά για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, και τις προοπτικές της για έξοδο από την ύφεση.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου