Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Περιμένοντας τον Άκη

28/04/2011

Δεν είχε εκπλήξεις το υπουργικό συμβούλιο ή, καλύτερα, ο πρωθυπουργός έσπευσε να τις αποκλείσει. Μιλώντας προς τους υπουργούς του, ο κ. Παπανδρέου, απέκλεισε πρόωρες εκλογές, ανασχηματισμό και αναδιάρθρωση του χρέους. Ουσιαστικά προέτρεψε τους υπουργούς να εντείνουν την προσπάθεια τους για την παραγωγή κυβερνητικού έργου, βάζοντας στην άκρη επιμέρους τριβές και αντιπαραθέσεις. Ωστόσο είναι αμφίβολο αν οι προτροπές του πρωθυπουργού μπορούν να προσθέσουν μεγαλύτερη δυναμική στο κυβερνητικό έργο.
Ομως το πολιτικό ενδιαφέρον της ημέρας βρίσκεται στη ψηφοφορία για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων και πιθανές ευθύνες του Ακη Τσοχατζόπουλου. Η συζήτηση διεξάγεται σε πολύ υψηλούς τόνους, ενώ οι ατάκες που ακούστηκαν θεωρούνται ως και πρωτοφανείς. Το απόγευμα θα πάει στη Βουλή και ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος αναμένεται να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η απόφαση για την προμήθεια των υποβρυχίων ήταν του ΚΥΣΕΑ και όχι δική του.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ ο Μάρκος Μπόλαρης τόνισε ότι το κυβερνών κόμμα « προτάσσει τη διαφάνεια, το σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, την αξίωση για τήρηση των νόμων της πολιτείας μέσα στο πλαίσιο του κράτους δικαίου».
Παίρνοντας το λόγο, ο εισηγητής της ΝΔ Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι ακούγοντας την εισήγηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ήταν σαν να άκουσε το «συνήγορο υπερασπίσεως του πολιτικού που σήμερα παραπέμπεται για ξέπλυμα χρήματος και δωροδοκία». Και πρόσθεσε ότι αν δεν γίνει πραγματική διερεύνηση ευθυνών, τα γιαούρτια θα γίνουν καλάσνικοφ. «Θα ήταν συγκάλυψη αν κάναμε την Προανακριτική μόνο για τον Τσοχατζόπουλο. Θα ήταν πιστολιά στον αέρα αν δεν συνοδευόταν με την Εξεταστική που ζήτησε η ΝΔ προκειμένου να εξεταστεί το σκάνδαλο από τότε που άρχισαν οι συζητήσεις μέχρι και σήμερα. Υπάρχουν έντιμοι ακόμα ανάμεσα στους 300»
Αναμένουμε τη συνέχεια...

Protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου