Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Μεταφορά της πρωτεύουσας στην Κωνσταντινούπολη;

Ένα "τρελό" σχέδιο για την Κωνσταντινούπολη πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας. Δημοσίευμα της Vatan εκτιμά ότι θα ανακοινώσει τη μεταφορά της πρωτεύουσας από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη

Με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να δηλώνει ότι πρόκειται να ανακοινώσει ένα "τρελό σχέδιο" αναφορικά με την Κωνσταντινούπολη, τα σενάρια που ακούγονται στη γειτονική χώρα δίνουν και παίρνουν.
Δημοσιεύματα ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκέφτεται να μεταφέρει την τουρκική πρωτεύουσα από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη σχετίζονται με την ανακοίνωση του Τούρκου πρωθυπουργού για την περιφερειακή διχοτόμηση της Πόλης, σε Ευρωπαϊκή και σε Ανατολική.
Μετά τις δηλώσεις του πως πρόκειται να αλλάξει η δομή της Κωνσταντινούπολης και ότι θα γίνουν δύο διαφορετικές πόλεις, επισημαίνοντας πως δεν είναι αυτό το "τρελό σχέδιο", όλοι επιδίδονται σε εκτιμήσεις για τις προθέσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας.
"Πιστεύω ότι το "τρελό σχέδιο" είναι να κάνει πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη. Νομίζω ότι αν το AKP κερδίσει τις εκλογές, θα δούμε να αλλάζει η πρωτεύουσα, όπου είχε αποφασίσει ο Κεμάλ Ατατούρκ", σημειώνει σε κεντρικό της άρθρο η τουρκική εφημερίδα Vatan, προκαλώντας μεγάλη συζήτηση στη γειτονική χώρα.


Πηγή:  News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου