Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Εξισωτική αποζημίωση και Γεωτρήσεις εκθέτουν την κυβέρνηση

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταγγέλει την κυβέρνηση

18/4/2011

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Εξισωτική και Γεωτρήσεις εκθέτουν την κυβέρνηση
«Οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2010 στους κτηνοτρόφους και την έκδοση της πολυαναμενόμενης ΚΥΑ για τις άδειες χρήσης νερού των αρδευτικών γεωτρήσεων, εκθέτουν την κυβέρνηση» τονίζει ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Στην ερώτησή του προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει ότι «οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται εντονότατα για την καθυστέρηση της καταβολής της εξισωτικής του 2010, μεσούσης μιας δύσκολης οικονομικά περιόδου λόγω της κρίσης. Θεωρούν ότι επί μήνες οι αρμόδιοι τους εμπαίζουν σχετικά με το πότε θα πληρωθούν. Υπενθυμίζεται ότι η εποχικότητα των κτηνοτροφικών αναγκών είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για τον προγραμματισμό των πληρωμών».
Σχετικά με το θέμα των αρδευτικών γεωτρήσεων, ο κ. Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι «αν και υπήρξαν δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων ότι θα εκδοθεί ΚΥΑ στις αρχές Φεβρουαρίου που θα διευθετεί και απλοποιεί ζητήματα καταγραφής και αδειοδότησης των δικαιωμάτων χρήσης νερού, το χρονικό αυτό διάστημα παρήλθε χωρίς να υπάρχει απτό αποτέλεσμα. Έτσι, η αρμόδια Περιφερειακή Αρχή έδωσε ακόμη μια παράταση για την ανανέωση των αδειών χρήσης νερού με μειωμένα πρόστιμα στη Θεσσαλία».
Κατόπιν τούτων ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς:
1. Πότε επιτέλους θα καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωση του 2010 στους κτηνοτρόφους;
2. Υπογράφηκε η ΚΥΑ για τις άδειες χρήσης νερού των αρδευτικών γεωτρήσεων από όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς; Εάν όχι, υπάρχει εκκρεμότητα και ποια;
3. Κινδυνεύουν με περικοπή των κοινοτικών ενισχύσεων όσοι παραγωγοί έχουν εκκρεμότητες με τις άδειες χρήσης νερού μέχρι την περίοδο δηλώσεων καλλιέργειας ή και κατά τους επιτόπιους ελέγχους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

Πηγή: agrotypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου