Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Τα σενάρια της μη αυτοδυναμίας

18.04.2011OFF THE RECORD



Το σενάριο έχει ακουστεί και γραφτεί, πολλές φορές στο παρελθόν. Φαίνεται ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται πλέον και τόσο «ακραίο», υπό την έννοια ότι στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και της πολιτικής, «επενδύουν» σε μια τέτοια προοπτική. Αναφερόμαστε φυσικά στην επόμενη μέρα των εκλογών, όποτε κι αν διεξαχθούν αυτές, και την περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης.
Σε μια τέτοια περίπτωση, αναμένεται να ασκηθούν πιέσεις στο πρώτο κόμμα, για την είσοδο στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, τεχνοκρατών και προσωπικοτήτων, προκειμένου  να δοθεί η αίσθηση της «οικουμενικότητας».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι κατ’ αρχήν αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το συζητά, και μάλιστα, σε ένα μεγάλο βαθμό, το υποστηρίζει.
Σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φροντίζει να κρατά αποστάσεις από «διεργασίες» που νοθεύουν τη λαϊκή εντολή. Για τον λόγο αυτό, φρόντισε με τη συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», να ζητήσει ξεκάθαρη εντολή διακυβέρνησης.
Ωστόσο, είναι ο μόνος από τον πολιτικό κόσμο, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και την Αλέκα Παπαρήγα, που σπεύδει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Γιατί, εκτός του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη που συστηματικά κινείται προς την κατεύθυνση αυτή, ούτε ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι αντίθετος.
Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από τα ποσοστά των «μεγάλων κομμάτων», και το ύψος στο οποίο θα φτάσει η αποχή των πολιτών από τις κάλπες. Και μόνο όμως ότι έχει ξεκινήσει η σχετική αρθρογραφία, φανερώνει και την «αγωνία» για την επόμενη μέρα.

Πηγή: Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου