Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ο Σημίτης στρώνει τον δρόμο στην κυβέρνηση για την αναδιάρθωση;

 



Κάτι “βρομάει” με την περίεργη αυτή καταιγίδα νέων περί αναδιάρθρωσης, φημών περί χρεοκοπίας ελεγχόμενης, για επανεκίνηση της οικονομίας, νέο σχέδιο για την Ελλάδα και άλλα πολλά.
Κυρίως η λέξη αναδιάρθρωση, που ήταν ταμπού πριν μερικές εβδομάδες φοριέται τόσο πολύ, όσο και πέρυσι την ίδια εποχή που όλοι μιλούσαν για το ΔΝΤ, το συνηθίσαμε τόσο που όταν μας το φόρεσαν καπέλο, ούτε καν αντιδράσαμε.
Ετσι, λοιπόν, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η παρέμβαση του Κ. Σημίτη δεν ήταν τυχαία. Πολλοί αναρωτιούνται αν ο πρώην πρωθυπουργός λειτούργησε σαν “λαγός” του κ. Παπανδρέου, αν το σενάριό του περί αναδιάρθρωσης βόλεψε την κυβέρνηση που προσπαθεί να βρει τον τρόπο να μας πει ότι η πολιτική του Μνημονίου απέτυχε.
Οσο κι αν προσπαθούν κάποιοι παπαγάλοι στην τηλεόραση να μας πείσουν ότι υπάρχει ενόχληση για τον κ. Σημίτη, ότι το Μαξίμου είναι δυσαρεστημένο και δηλώνει ότι αυτό αποφασίζει, φαίνεται ότι κάτι “βρομάει”.
Οταν βγαίνει ένας πρώην πρωθυπουργός και δηλώνει ευθαρσώς ότι πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση, όταν πέφτουν βροχή οι δηλώσεις από το εξωτερικό, από φίλους και συμμάχους, που ζητούν αναδιάρθρωση, όταν φημολογείται ότι υπουργός της κυβέρνησης έχει κάνει δηλώσεις στο Reuters για το ίδιο θέμα, κι όταν οι αγορές έχουν προεξοφλήσει κάτι τέτοιο εκτινάσσοντας τα spreads σε ύψη ρεκόρ, τότε κάτι τρέχει.
Είναι πιο εύκολο για μα κυβέρνηση να υπογράψει μια χρεοκοπία με τη φενάκη της αναδιάρθρωσης όταν ο κόσμος θα έχει συνηθίσει στην ορολογία.
Δυστυχώς φοβούμαστε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει ότι είναι να κάνει εδώ και καιρό. Έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες τη συζήτηση. Δε μπορεί όμως επίσημα να αποδεχθεί ότι απέτυχε παταγωδώς. Ότι το βούλιαξε το καράβι στο παγόβουνο του Μνημονίου. Διότι αν το πει αυτό, τότε παραδέχεται όσα υποστηρίζει τόσους μήνες ο Αντ. Σαμαράς αλλά και πολλοί άλλοι που έβλεπαν τα αδιέξοδα.
Όπως γράφαμε και πρόσφατα, μετά το Πάσχα ότι είναι να γίνει θα γίνει με τελικό χρονικό ορίζοντα τον Ιούνιο. Σίγουρα, πάντως, πριν το καλοκαίρι τα πάντα θα έχουν αλλάξει, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο. Διότι ακόμη κι αν αλλάξεις την ονομασία της χρεοκοπίας, ακόμη κι αν βαφτίσεις το κρέας ψάρι, όταν ο κόσμος σε πάρει χαμπάρι, τότε δε γλιτώνεις.

Πηγή:  ANTINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου