Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Παγίδα θανάτου ο δρόμος από Θεσσαλονίκη προς Παλαιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας

 

Καράογλου Θεόδωρος
Ο Βουλευτής Β Θεσ/νικης της ΝΔ κάνει ερώτηση για τον δρόμο προς Π. Αγ. Αθανάσιο
Η επικινδυνότητα του δρόμου απο Θεσ/νικη προς Π. Αγ. Αθανάσιο, για την οποία έχουμε γράψει άπειρες φορές, τρομοκράτησε και τον Βουλευτή κ. Καράογλου ο οποίος κάνει ερώτηση στα αρμοδεια υπουργεία και είναι η εξής:
Σε παγίδα θανάτου έχει μετατραπεί η εθνική οδός από Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας. Πρόκειται για μια θανατηφόρα οδική διαδρομή, η επικινδυνότητα, της οποίας είναι έκδηλη. Οι συνθήκες οδήγησης, κυρίως τον χειμώνα, είναι ιδιαίτερα άσχημες και οι οδηγοί, που κατευθύνονται προς τη συγκεκριμένη περιοχή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Σημειωτέον, ότι η συγκεκριμένη διαδρομή οδηγεί σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας και οι επισκέπτες και τουρίστες, που μεταβαίνουν εκεί είναι πολυάριθμοι. Εντούτοις, όμως η αδιαφορία και η αμέλεια της Κυβέρνησης, έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση πολλών και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, ορισμένες φορές θανατηφόρων.
Στον δρόμο δεν υπάρχουν διαγραμμίσεις, καθαρές και ευανάγνωστες πινακίδες, μπάρες και νέοι κόμβοι. Η έλλειψη φωτισμού, οι καθιζήσεις του οδοστρώματος, εξαιτίας της διέλευσης βαρέων οχημάτων, τα απορρίμματα και τα λασπόχορτα εντός του οδικού δικτύου, είναι η τριτοκοσμική εικόνα που αντικρίζει κανείς όταν κινείται στον συγκεκριμένο δρόμο. Οι ανακλαστήρες είναι πλήρως κατεστραμμένοι και το σημαντικότερο είναι, ότι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα αγροτικά μηχανήματα, τρακτέρ και ρυμουλκούμενα, με κίνδυνο να προκληθούν σοβαρά ατυχήματα. Τα χιλιάδες αυτοκίνητα εργαζομένων, επισκεπτών και τουριστών, που διέρχονται είτε από την διασταύρωση της Σίνδου έως τον Άγιο Αθανάσιο και από την διασταύρωση Ευζώνων έως την Χαλκηδόνα, είτε από την Χαλκηδόνα έως τα Γιαννιτσά, αντιμετωπίζουν συνεχώς την επικινδυνότητα του οδοστρώματος. Παρόλο αυτά ουδείς ενδιαφέρθηκε για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και για παρεμβάσεις, έτσι ώστε ο δρόμος να καταστεί ασφαλής και ακίνδυνος.
Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:
-Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσα παρεμβάσεις και βελτιώσεις του εθνικού οδικού δικτύου από Θεσσαλονίκη προς Παλαιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας, δεδομένης της επικινδυνότητας του οδοστρώματος;

Πηγή: Pella News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου